STRAHINJA RAŠOVIĆ: Neće biti lako zameniti sedmoricu veličnstvenih vaterpolista, bili su nam uzori

Tanjug

11. 08. 2021. u 15:16

SRPSKI vaterpolista Strahinja Rašović istakao je da je doček ispred Starog dvora najlepša stvar za kraj uspešne epizode na Olimpijskim igrama u Tokiju.

СТРАХИЊА РАШОВИЋ: Неће бити лако заменити седморицу величнствених ватерполиста, били су нам узори

FOTO: AP/Tanjug

Zahvalio se svima koji su došli da pozdrave zlatne "delfine", ali i ostale naše sportiste koji su obradovali naciju.

- Sada preživljavamo one najlepše momente. Veličanstven doček, ovo je jedna od najlepših stvari za kraj. Hvala ljudima koji su došli da nas pozdrave. Presrećan sam kao i ostatak olimpijaca - rekao je Rašović za "Tanjug".

Vaterpolisti Srbije odbranili su zlato koje su osvojili 2016. godine u Riju. Rašović je u Tokiju bio debitant i odmah se okitio najsjajnijim odličjem.

- Mnogo emocija, od četvrtfinala do finala je bilo veoma stresno, živi bili nismo. Posebno meč sa Španijom, nije bilo lako ni vama koji ste nas bodrili ni nama tamo. Na kraju se se sjajno završilo. Hvala Bogu, zasluženo smo pobedili. Sreća prati hrabre.

Poslednji put su kapicu reprezentacije nosila sedmorica veličanstvenih vaterpolista (Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Branislav i Stefan Mitrović i Milan Aleksić) koji su osvojili sve i utabali put mlađima.

- Neće biti lako zameniti njih sedmoricu, sedmoricu veličanstvenih. Ti momci znače vaterpolo u Srbiji. Mi mlađi smo i na prethodnim takmičenjima, tako i na OI, imali njihovu podršku i njih kao uzore. Na nama je da sledimo njihov put, da ono što su oni nama prenosili mi prenosimo mlađima koji dolaze - zaključio je Rašović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri