DOMINACIJA SRBIJE: Odbojkašice "oduvale" Dominikansku Republiku na startu OI

Novosti online

25. 07. 2021. u 08:39

ODBOJKAŠICE Srbije prvi meč na Olimpijskim igrama odigrale su protiv Dominikanske Republike, slavile su naše dame sa 3:0 u setovima.

ДОМИНАЦИЈА СРБИЈЕ: Одбојкашице одувале Доминиканску Републику на старту ОИ

FOTO: Tanjug

Srpske odbojkašice su dobro otvorile meč. Došle brzo do prednosti 8:5. Potom su usledila dva vezana poena Dominikanki.

Dobro su se branile naše dame u nastavku, a potom sa tri vezana poena došle do 11:7. Nastavile su naše odbojkašice sa dobrom igrom, te su u nastavku prvog seta došle do 17:10. Odlična igra Srbije u prvom setu koji je pripao našim odbojkašicama 25:18. 

Na samom početku drugog seta igran je egal, smenjivale su se u vođstvu ekipe. Nijedna nije uspela da se rezultatski odvoji. Tek sredinom seta srpkse odbojkašice uspevaju da dođu do prednosti 16:9.

Sa puno emocija i energije igrale su naše dame, što se u ovom delu meča posebno odrazilo na rezultat. U istom ritmu privele su naše gracije set kraju i rezultatom 25:12 došle na set od trijumfa. 

Slično je počeo i treći set. Egal na početku, na semaforu 8:8. Dolaze izabranice Zorana Terzića potom do 12:9 poenima Boškovićeve. Iskusno su kontrolisale reprezentativke Srbije igru do kraja, te nisu dozvolile nikakvo iznenađenje, treći set dobile su sa 25:20.

Blistala je Tijana Bošković sa 28 poena, a Milena Rašić osvojila je 10.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale