DRIM TIM NA MUKAMA: Bredli Bil mora u samoizolaciju

Novosti online

15. 07. 2021. u 11:43

REPREZENTACIJU SAD, glavnog favorita za olimpijsko zlato nikako da zaobiđu problemi.

ДРИМ ТИМ НА МУКАМА: Бредли Бил мора у самоизолацију

Foto: AP

Prvo su listom silne zvezde, poput Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa, Stefa Karija, Džejmsa Hardena, Kajrija Irvinga, Džimija Batlera, Donovan Mičela i Krisa Pola odbile poziv selektora Grega Popovića.

Zatim je trofejni stručnjak nekako "skrpio" spisak od 12 imena na kome su trojica momaka koji igraju veliko finale NBA.

Ako završna serija za šampionski prsten uđe u majstoricu (23. juli, 3.00 po srednjoevrospkom vremenu) Devin Buker, Kris Midlton i Džu Holidej koji se još nisu priključili saigračima, praktično bi bez odmora sačekali prvi meč nacionalnog tima i Francuske u Tokiju (25 jul, 14.00 po srednjoevropskom vremenu). Mnogi smatraju da je taj manjak kvalitetnih igrača u rotaciji uticao da SAD izgube u prijateljskim mečevima od Nigerije (87:90) i Australije (83:91). I taman su pobedom nad Argentinom (108:80) popravili malo raspoloženje nacije koje je pokvarila vest da je Bredli Bil morao da uđe u zdravstvene i sigurnosne protokole uvedene zbog korona virusa.

Još nije poznato da li je as Vašingtona koji je bio najefikasniji u duelu sa Gaučosima (17 poena) pozitivan na kovid ili je imao kontakt sa zaraženom osobom, ali je sigurno da će naredne dane provesti u samoizolaciji.

Inače, prema antikovid smernicama, svi sportisti koji su prijavljeni za Igre biće pod zdravstvenim nadzorom 14 dana pre nego što stignu u Tokio.

Ako bilo ko oseti bilo kakve simptome 14 dana pre dolaska, ne bi trebalo da putuje u Japan. Takođe su dužni da obaveste svog "oficira za vezu kovid" i da se konsultuju sa medicinskim stručnjakom.

Svaki američki sportista mora da ima dva negativna testa, urađena u odvojenim danima, u roku od 96 sati od polaska, s tim da jedan mora da bude urađen 72 pre ulaska u avion.

Ako je test pozitivan, sportista mora odmah da započne samoizolaciju u skladu sa lokalnim pravilima i kontaktira svog "oficira za vezu" koji će evidentirati simptome, rezultate testa i bliske kontakte, da obavesti zvaničnike u Tokiju i dogovori se o sledećim koracima.

(Mocartsport)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)