TONI KUKOČ NEMA DILEMU: Jokić je pokazao da je MVP! (VIDEO)

Novosti online

18. 05. 2021. u 19:07

TONI Kukoč, živa košarkaška legenda, prokomentarisao je Nikolu Jokića kao MVP i svoj ulazak u Kuću slavnih.

ТОНИ КУКОЧ НЕМА ДИЛЕМУ: Јокић је показао да је МВП! (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Zvanično je objavljeno da će Toni Kukoč postati član Kuće slavnih i njegov trag u svetu košarke zauvek ostaje neizbrisiv.

- Tada niko nije znao za nas. Čuli su da postojimo, da su tu Rađa Divac Kukoč Petrović, Sabonis i ostali ali nisu znali koliko smo sposobni kao igrači. Kada smo došli u timove niko od igrača nije znao šta igramo i koliko smo zapravo dobri osim par skauta... 20 do 30 godina kasnije vidimo svakog igrača koji igra košarku već od njegove 12 godine kao Dončić ili Jokić, Bogdanović, Šarić svi ti momci su vrlo dobro poznati pre dolaska u NBA i ti igračima se više veruje nego što je to bio slučaj tada. Ti momci kada dođu u tim, veruju im da mogu da dobiju loptu da im se veruje i da znaju košarku u malom prstu. To je sjajna stvar, fenomenalna, što nekolicina njih zapravo i može da bude MVP. Poput Jokića koji je to pokazao svojim znanjem i zalaganjem, rekao je Toni Kukoč za B92.net.

- Srećan sam zbog svega i napokon sam u Kući slavnih, ne napokon srećan sam vrlo... Trebalo je malo vremena da se sve slegne, svi su mi čestitali širom sveta, ne znam ni odakle im broj telefona, ali sam dobio mnogo poziva i poruka i srećan sam da mi i u Hrvatskoj čestitaju jer sam ovde počeo da igram košarku. Sva sećanja su mi se vratila, prvi trening, utakmica, slike iz Splita u detinjstvu i sve je sjajno i prelepo. Lepo je biti ja ovih dana.

Otkrio je da li su ga mečevi protiv SAD na OI pripremali za odlazak u Ameriku. O tome nije pričao sa Pipenom i DŽordanom. 

- Mi nismo mnogo pričali o tome, ta prva utakmica me je iznenadila i znao sam da sam draftovan od Bulsa i nisam bio sigran šta je sa Pipenom, Krausom i ostalim stvarima... Na OI se ne fokusiraš samo na jedan tim, igrali smo i sa drugih sedam timova i nismo znali da ćemo sigurno doći u finale. Ipak, pričamo o Pipenu i DŽordanu, nema mnogo igrača koji su odigrali toliko dobrih utakmica protiv njih. Druga utakmica sam bio spremniji i srećan što sam mogao da pružim bolji meč. Imao sam utisak da ja tamo pripadam. Zahvalan sam i jednom i drugom jer su mi pokazali kako se igra u NBA i izazivali me na svakom treningu da pružim najbolje od sebe i rezultat je moj ulazak u Kuću slavnih. 

I danas se prepričava blokada Kukoča nad Patrikom Juingom. 

- To je bio prolećni turnir, juniorski i znali smo da su ti momci budućnost NBA, ali nismo ih dobro znali. Recimo Leri DŽonson, Geri Pejton i ostali, najbolji mladi igrači sveta koji će jednog dana ići u NBA gde će biti uspešni kasnije i upoznali smo se u finalima u NJujorku, Sijetlu ili Šarlotu, a pobediti ih pokazali smo da možemo da igramo sa njima i da možemo da ih pobedimo, rekao je Kukoč za "B92.net". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)