CRVENO-BELI SPREMNI ZA PLEJ-OF ABA LIGE: Igokea Zvezdin dužnik

V. PRERADOVIĆ

28. 04. 2021. u 21:08

LIGAŠKI deo jadranske sezone stoički je izdržao snažne udare virusne pandemije i u uzbudljivom foto-finišu skrojio polufinalne plej-of parove: (1) Crvena zvezda - (4) Igokea, (2) Budućnost - (3) Mornar.

ЦРВЕНО-БЕЛИ СПРЕМНИ ЗА ПЛЕЈ-ОФ АБА ЛИГЕ: Игокеа Звездин дужник

FOTO: KK Crvena zvezda

U pohodu na petu ABA titulu, crveno-beli se kao branioci trofeja iz 2019. na prvom koraku susreću sa timom iz Republike Srpske, najprijatnijim iznenađenjem lige.

Popularni "igosi" su drugi put u konkurenciji za šampionski prsten, prvi put u plej-of sistemu. Klupski vrhunac datira iz sezone 2012/2013, kada su osvojili prvo mesto u ligaškom delu i potom na fajnal-foru u svojim Laktašima izgubili u polufinalu od Partizana (57:63).

POLUFINALE

C. zvezda - Igokea

Budućnost - Mornar
- Prvi meč 3. maja, revanši su 7, a eventualne majstorice 11. maja.
- Finale se igra na tri pobede, a termini još nisu poznati.

U podsvesti Zvezdinih igrača sigurno čuči saznanje da im je Igokea veliki dužnik. Jedan od samo tri poraza u regularnom delu doživeli su upravo u Laktašima (63:83). Bio je to povratnički debi trenera Dejana Radonjića nakon smene Saše Obradovića, u kojem su crveno-beli poslužili domaćinu kao trening džak. Razlika je dostizala i 29 poena!

Donekle su se revanširali u beogradskom susretu (69:66), u kojem su ponovo hodali ivicom poraza u duelu sa kompaktnom ekipom "večnog" trenera Igokee Dragana Bajića. Od tog 11. aprila, srpski tim i tim iz Srpske kretali su se u različitom smeru. Zvezdina forma pratila je uzlaznu putanju, Igokeina silaznu, dobrim delom i zbog povreda nekih od vodećih igrača. Uz objektivnu razliku u kvalitetu, dovoljno da crveno-beli u polufinalnu seriju na dve pobede ukorače kao apsolutni favoriti.

Te jasne linije nema u crnogorskom polufinalnom dvoboju. Mornar se iz kome probudio pobedom protiv Budućnosti u Baru (100:92) i trijumfom na gostovanju Igokei u poslednjem kolu (88:79) ponovo uskočio u plej-of vagon. Računajući i duele sa Podgoričanima u Evrokupu, Barani u dosadašnjem delu sezone vode 3:1 u susretima sa ekipom trenera Dejana Milojevića.

Zanimljive polufinalne serije počinju 3. maja u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" i podgoričkoj "Morači".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)