LUDA ZAVRŠNICA ABA LIGE: Ostalo još jedno mesto u plej-ofu, borba za opstanak ništa manje neizvesna

Novosti online

21. 04. 2021. u 11:24

KOŠARKAŠKA ABA liga stigla je do same završnice ligaškog dela. Ostalo je da se odigra još jedno kolo, a veoma je zanimljivo je u borbi za plasman među četiri najbolja tima, kao i za opstanak.

ЛУДА ЗАВРШНИЦА АБА ЛИГЕ: Остало још једно место у плеј-офу, борба за опстанак ништа мање неизвесна

FOTO: AP

Crvena zvezda, Budućnost i Igokea su ekipe koje su obezbedile plasman u plej-of regionalnog takmičenja. Ostalo je upražnjeno još jedno mesto, a za njega će se boriti Mornar i Cedevita Olimija.

Obe ekipa imaju da odigraju još jedan meč. Barani idu na noge Igokei, dok će Ljubljančani u svojim "Stožicama" dočekati Megu.

Situacija na tabeli je sledeća - Mornar ima učinak 18-7, a Cedevita Olimpija 17-8 i jasno je da je crnogorski klub u boljoj poziciji.

Kada je tim Mihajla Pavićevića u pitanju računica je jasna. Pobeda u Laktašima ga vodi u plej-of. Mogao bi da prođe i u slučaju poraza, ali onda mora da se nada kiksu Slovenaca protiv Mege.

Cedevita Olimpija će ući u plej-of ukoliko Mornar izgubi od Igokee, a tim Jurice Golemca pobedi srpsku ekipu.

Jasno je da Ljubljančanima igra samo pobeda. Tako da njima ostaje da uspešno obave svoj posao i osluškuju vesti iz Laktaša.

Takođe, kada je čelna pozicija u pitanju Budućnost ima učinak 22-4, a Crvena zvezda 22-3. Crveno-beli će prvi proći kroz cilj ako pobede Zadar u Hrvatskoj. U slučaju neuspeha Podgoričani bi imali prednost domaćeg terena u finalu.

Još neizvesnije je u borbi za opstanak, tačnije koja ekipa će izbeći baraž. Jedan od ova tri tima - Borac, Split i Krka će morati da bude pretposlednji (Primorska istupila iz takmičenja i automatski ispala).

Sva tri kluba imaju skor 8-17. Čačani imaju na papiru najlakši posao - dočekuju Cibonu koja je obezbedila opsatnak. Krka gostuje u Železniku ekipi FMP-a, dok Split ide na noge Partizanu.

Sve u svemu čeka nas uzbudljivo poslednje kolo koje će odgonetnuti koja četiri tima će biti učesnici plej-ofa, kao i to ko neće ići u baraž sa finalistom ABA 2 lige.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORAC PROPISNO NAMUČEN: Čačani slavili u prvoj utakmici plej-ofa Superlige, bivši košarkaš Partizana brojao skoro do pedeset