"SRPSKI" VIRTUS PRVI POLUFINALISTA EVROKUPA: Sjajni Teodosić vodio tim iz Bolonje do pobede u Španiji

Novosti online

26. 03. 2021. u 21:49

KOŠARKAŠI Virtusa iz Bolonje pobedili su Huventud u Badaloni sa 84:78 i tako su postali prvi tim koji se plasirao u polufinale Evrokupa.

СРПСКИ ВИРТУС ПРВИ ПОЛУФИНАЛИСТА ЕВРОКУПА: Сјајни Теодосић водио тим из Болоње до победе у Шпанији

FOTO: Nebojša Paraušić

Izabranici Aleksandra Đorđevića pokazali su snagu i u drugoj utakmici protiv španskog kluba. Treba reći da je ekipa iz Italije još uvek neporažena u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju ove sezone.

Virtus je umalo prokockao veliku prednost, pošto je tokom treće četvrtine imao maksimalnih 23 razlike - 55:32. Huventud se ni tada nije predavao, uspeo je da dođe do vođstva od pola koša - 71:72, no to je bio poslednji trzaj ekipe Karlosa Djurana.

Miloš Teodosić odigrao je odličan meč za goste. Postigao je 17 poena, imao je i šest asistencija. Stefan Marković je utakmicu okončao sa tri poena i osam uspešnih dodavanja.

Najefikansiji u pobedničkom timu bio je Vins Hanter sa 18 poena, koliko je postigao i Kajl Vims. Na drugoj strani najbolji je bio Feran Basas sa 26 poena, dok je Simon Birgander brojao do 10.

Virtus će u polufinalu Evrokupa igrati protiv boljeg iz duela Uniks - Lokomotiva. Pobednik ovog ruskog okršaja biće poznat nakon majstorice koja se igra u sredu u 17 sati u Kazanju.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja