"AUTO-PUT" DO MVP PRIZNANJA: Jokić poveo u trci za najkorisnijeg igrača NBA lige

G. K.

23. 03. 2021. u 20:11

TRKA za MVP regularnog dela NBA lige je izjednačenija nego ikad ranije, a trenutno je na čelo kolone izbio srpski superstar iz redova Denvera, Nikola Jokić, kome usled povreda dvojica najbližih pratilaca, Džoel Embid i Lebron Džejms, gledaju u leđa.

АУТО-ПУТ ДО МВП ПРИЗНАЊА: Јокић повео у трци за најкориснијег играча НБА лиге

Nikola Jokić Foto AP

Prema najnovijem preseku, somborski div je skočio na pol-poziciju pošto je sa svojim timom zaređao osam pobeda u poslednjih deset utakmica (do noćas) i time doveo Nagetse do pete pozicije na Zapadu, pritom pretekavši na vodećem mestu večne listi sa najviše dabl-dabl učinaka u istoriji franšize iz Kolorada čuvenog Dikembea Mutomba.

Na sve te odlične lične momente se za našeg košarkaša nadovezala i sreća u nesreći, aspekt kojem u duhu fer-pleja nije poželjno preterano likovati, ali bitno je naglasiti. Prva zvezda Filadelfije, najboljeg tima Istoka, Džoel Embid je doživeo povredu levog kolena zbog čega je van parketa još od 13. marta, a prema procenama tamo će biti još najmanje nedelju dana. Pod uslovom da se "bolovanje" kamerunskog centra dodatno ne produži, Embid će regularni deo završiti sa 55 odigranih utakmica od ukupno 72 ove sezone, što je 76,4 odsto. Samo je Bil Volton 1978. proglašen za najkorisnijeg igrača lige sa manje od 80 odsto odigranih utakmica u sezoni.

Drugi izazivač, legendarni Lebron Džejms je u meču sa Atlantom pre četiri dana doživeo težu povredu desnog članka, zbog čega ga čeka pauza od četiri od šest nedelja, što praktično znači da "kralja" nećemo gledati do pred kraj prve faze takmičenja.

Onaj ko iz prikrajka vreba priliku da se domogne najvećeg individualnog priznanja jeste plejmejker Portlanda, Demijen Lilard koji se sa timom iz Oregona nalazi na šestom mestu Zapadne konferencije, tik iza Denvera i Nikole Jokića.

Bilo kako bilo, pobednika MVP trke će odlučivati foto-finiš.

TRKA ZA MVP

1. NIKOLA JOKIĆ (DENVER)

2. Demijan Lilard (Portland)

3. Janis Adetokumbo (Milvoki)

4. Lebron Džejms (LA Lejkers)

5. Džoel Embid (Filadelfija)

6. Džejms Harden (Bruklin)

7. Luka Dončić (Dalas)

8. Kavaj Lenard (LA Klipers)

9. Stef Kari (Golden stejt)

10. Džimi Batler (Majami)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!