ĐORĐEVIĆ SPREMIO TIM ZA HUVENTUD: Posrnuli giganti u borbi za povratak na veliku scenu

Novosti online

23. 03. 2021. u 14:02

SRPSKA koloonija iz Virtusa u utora knastavlja pohod na Evrokup. Protivnik je Huventud a Aleksandar Đorđević poručuje da se radi o protivniku koji kao i tim iz Bolonje želi da se vrati na staze stare slave.

ЂОРЂЕВИЋ СПРЕМИО ТИМ ЗА ХУВЕНТУД: Посрнули гиганти у борби за повратак на велику сцену

FOTO: AP

Virtus za sada nema nijedan poraz u Evrokupu i zato će do kraja takmičenja imati prednost domaćeg terena. U utorak je prvi meč sa Huventudom, dok je revanš tri dana kansije u Badaloni. Ukoliko bude 1-1 u seriji, majstorica će se igrati naredne sedmice u Italiji.

„Divan izazov protiv istorijskog kluba koji pokušava da se vrati na veliku evropsku scenu i to uspeva kroz sjajan rad u juniorskom sektoru. Rade odličan posao, a činjenica da je tako je da su deset igrača i trener odrasli u Huventudovom sistemu. Igraćemo sa timom koji ima visok nivo košarkaške inteligencije, iskusne igrače poput Tomića, Ribasa, koji imaju iskustva igranja Evrolige, a imaju i kvalitetne plejmejkere poput Basasa i Dimitrijevića„, kaže trener Aleksandar Đorđević.

On dodaje da Virtus mora da igra fizički snažno i da bude spreman mentalno.

„Moramo da iskoristimo to što oni nisu igrali u šampionatu Španije, dok smo mi imali težak meč sa Pezarom gde smo istrošili malo energije. Međutim spremni smo, voljni smo i verujem da će motivacija igrati važan deo u eliminacionoj fazi. Idemo napred zajedno, ujedinjeni i sa željom da odigramo dobro u odbrani„, dodao je Đorđević.

(Sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost