BEZ PORAZA DO ČETVRTFINALA EVROKUPA: Virtus kao nekad Lokomotiva

G. K.

10. 03. 2021. u 17:57

VIRTUS iz Bolonje, koga pokreće "srpsko gorivo", s obzirom na to da se na klupi tima nalazi Saša Đorđević, a na parketu Miloš Teodosić i Stefan Marković, uspeo je ove sezone da obezbedi plasman u najboljih osam ekipa Evrokupa bez poraza.

БЕЗ ПОРАЗА ДО ЧЕТВРТФИНАЛА ЕВРОКУПА: Виртус као некад Локомотива

FOTO: Nebojša Paraušić

Italijanski predstavnik je ubedljivom pobedom nad Burgom (83:62), u poslednjem kolu Top 16 faze, upisao šesti trijumf i tako sa prve pozicije grupe G prošao u četvrtfinale, gde će se ukrstiti sa španskim Huventudom.

Međutim, stvar koja zapanjuje jeste podatak da su bolonjski crno-beli do nokaut faze drugog evropskog košarkaškog takmičenja stigli sa maksimalnih 16 pobeda iz isto toliko odigranih utakmica (računajući regularnu fazu i top 16).

Takav rezultat u istoriji Evrokupa uspela je da uradi samo još ruska Lokomotiva u dva navrata. Prvi put u sezoni 2014/2015. je tim iz Kubanja upisao 18 trijumfa zaredom pre nego što je u četvrtfinalu ispao od Uniksa, da bi još veći uspeh zabeležio tri godine kasnije pod vođstvom trenera Saše Obradovića, kada je stigao do 20 uzastopnih pobeda, računajući i nokaut fazu, da bi prvi i jedini poraz upisao u finalu od Darušafake.

Mesto u doigravanju je našao i jedan abaligaš.

Podgorička Budućnost je pobedom nad Cedevita Olimpijom (79:66) u direktnom duelu kaparisao mesto koje vodi dalje i tako slovenački tim ostavio praznih šaka. Ekipa Dejana Milojevića će se u četvrfinalu sastati sa Monakom, timom koji vodi doskorašnji selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)