ART BASKET SE USTREMIO KA NAJVIŠIM VISINAMA: Mali klub sanja velike snove

G. K.

15. 03. 2021. u 22:01

POSLE dužeg vremena jedan novi zanimljivi ženski košarkaški projekat u našoj zemlji je u nastajanju i "preti" da postane pravi hit. Ime mu je Art basket i u nedelju je osvajanjem Kupa "Milana Cige Vasojevića", pobedom nad ekipom Vojvodine (83:74), doneo prvi pehar u klupske vitrine, čime se ustremio ka najvišim visinama.

АРТ БАСКЕТ СЕ УСТРЕМИО КА НАЈВИШИМ ВИСИНАМА: Мали клуб сања велике снове

FOTO: KSS

Uspeh je još veći s obzirom na to da je ostvaren sa praktično juniorskom ekipom, pošto su većina igračica rođene posle 2000. godine, a jedine tri starije su Snežana Čolić (1992), Žaklina Janković (1994) i Katarina Zec (1997).

- Utisci se još nisu slegli, to će tek da dođe. Stvarno sam mnogo ponosna na saigračice. Imale smo problema i sa povredama i sa koronom, nismo imale kontinuitet u trenažnom procesu pre Kupa, ali mislim da smo stvarno ostavile srce na terenu - istakla je posle istorijskog trijumfa jedna od mlađe garde, Maša Ražnatović.

VIDOSAVLjEVIĆ: BAJKA SE NASTAVLjA

PRVO ime Art basketa je Ana Mrkić, vlasnica i direktora kluba koja je posle igračke karijere svoj rad podredila pronalaženju i stvaranju novih talenata, dok ulogu trenera prvog tima od 2018. ima Milan Vidosavljević, bivši košarkaš Košutnjaka, Rakovice i FMP.

- I dalje nije kraj našeg sna - poručuje Vidosavljević. - Za sedam dana kreće plej-of i pričaćemo o tome. Sada bih želeo da čestitam mojim devojkama na velikom, istorijskom uspehu. Presrećan sam, devojke su ovo zaslužile, 80 odsto ekipe čine juniorke i kadetkinje i to je nešto što je stvarno veliko.

Takođe, i sam klub je izuzetno mlad, osnovan je 2009. godine u Beogradu isključivo kao ženski košarkaški klub sa ciljem promocije igre pod obručima, ali se ubrzo uključio u zvaničnu ligu Košarkaškog saveza Beograda.

Seniorska ekipa u sezoni 2018/2019. obezbeđuje ulazak u drugu ligu, da bi ove godine debitovala u elitnom rangu u kojem je regularni deo sezone završila na četvrtom mestu i obezbedila plasman u plej-of, u kojem će se u polufinalu sastati ponovo sa istim rivalom, novosadskom Vojvodinom.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVE REČI IRVINGA: Sjajni šuter ismejao američki drim-tim