ZANIMLJIVA TKRA U ABA LIGI: Foto-finiš za plej-of

V. PRERADOVIĆ

15. 03. 2021. u 21:29

PET kola pre kraja regularnog dela ABA lige, ne računajući zaostale mečeve, šest timova guraće se za četiri mesta u plej-ofu i proboj u evropska takmičenja naredne sezone.

ЗАНИМЉИВА ТКРА У АБА ЛИГИ: Фото-финиш за плеј-оф

FOTO: ABA liga

Šampion i dalje može da računa na vajld kartu za Evroligu, još tri ekipe na ulaznicu za Evrokup.

Gledajući broj poraza, najbliži prvoj startnoj poziciji za doigravanje su Crvena zvezda (2) i Budućnost (3). Poslednjim finalistima ABA lige ostalo je najviše utakmica, po tri zaostale uz pet po redovnom rasporedu. Zvezda će sutra (18.00) skinuti sa dnevnog reda meč iz 14. kola sa Cibonom u Beogradu, što će biti jedan od lakših testova do kraja ligaškog dela. U tom rangu je samo još duel sa FMP, ostalo su uvek nepredvidiva gostovanja Krki i Zadru, dva susreta sa Cedevita Olimpijom, jedan od ključnih mečeva protiv Budućnosti u Podgorici i revanš sa Igokeom u pretposlednjem kolu.

Ni raspored Podgoričana nije manje izazovan: pet susreta sa timovima iz plej-of trke, takođe gostovanja Zadru i Krki, uz unapred upisanu pobedu protiv Primorske. Isto važi i za Cedevita Olimpiju, izjednačenu sa Budućnošću u pobedama (15), ali sa porazom više, odnosno dva u poređenju sa Zvezdom. Ljubljančani na putu do plej-ofa imaju dva duela sa crveno-belima, gostovanja Budućnosti i Mornaru i domaće mečeve sa Zadrom i Megom.

Zbog toga se može konstatovati da je u povoljnijoj poziciji Igokea sa skorom 16-4 i znatno lakšim rasporedom. Izuzimajući teška gostovanja Budućnosti i Zvezdi, čekaju je dueli kod kuće sa Cibonom i Mornarom i na strani sa Borcem i Zadrom.

Mornar je odigrao sve dosadašnje mečeve i trenutno ima najviše pobeda (17), ali i prilično zahtevan raspored u preostalim kolima. Gostuje Partizanu, FMP i Igokei, dočekuje Budućnost i Olimpiju. Mega je sa sedam poraza najdalje od plej-ofa, u borbi protiv realnih prognoza imaće mečeve kod kuće sa Partizanom i FMP, na strani sa Splitom, Budućnošću i Olimpijom.

Kada se radi o plej-autu, najugroženiji je Borac. Primorska je već izgubila status ABA 1 ligaša, njeno mesto pripašće ABA 2 šampionu, dok će pretposlednji iz prvog ranga i finalista drugog razigravati za preostalo mesto u seriji na dve pobede. Čačani će pokušati da izbegnu plej-aut tražeći pobede u dva duela sa Zadrom, kod kuće sa FMP, Igokeom i Cibonom i na strani sa Splitom, uz garantovan trijumf nad Primorskom. Ostaje da se vidi da li će Srbija sačuvati maksimalnih pet učesnika u ABA ligi na osnovu nacionalnih koeficijenata.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu