OTAC SRPSKOG RATNOG HEROJA JE BIO SAVIN PRVI TRENER: Obradovićeve reči o kumu teraju suze na oči (VIDEO)

Novosti online

05. 03. 2021. u 20:06

ŽELjKO Obradović, legendarni trener Partizana i najtrofejniji strateg Evrope, prisustvovao je komemoraciji Milenka Savovića, svog prijatelja i kuma.

ОТАЦ СРПСКОГ РАТНОГ ХЕРОЈА ЈЕ БИО САВИН ПРВИ ТРЕНЕР: Обрадовићеве речи о куму терају сузе на очи (ВИДЕО)

Foto: KK Partizan

Obradović je otkrio javnosti i jedan nepoznati detalj, a to je da je prvi trener Milenka Savovića bio Rade Aleksić, otac srpskog heroja, Trebinjca Srđana Aleksića.

- Moje druženje sa Savom je počelo negde 1978. godine, kada smo igrali u tadašnjoj juniorskoj reprezentaciji Jugoslavije. Odmah je kliknulo nešto među nama, pa smo postali nerazdvojni i to prijateljstvo je trajalo sve ove godine. Najbitnije je bilo da smo jedan drugog uvek razumeli, pomagali jedan drugog - počeo je Obradović.

Obradović je zahvalio u ime Savovićeve porodice i svoje lično ime na prilici da se na ovakav način "naš dragi Partizan" oprosti od svoje legende.

- Bilo je teško vreme, ali smo se družili i skupljali po stanovima. Sećam se da je Boban Petrović prvi dobio stan od Partizana i da su tu bile prve žurke. U tom periodu, ni Sava ni ja, nismo imali auto, pa smo se snalazili da nas voze Boban Petrović ili Miško Marić, a kad nismo uspeli da se snađemo, onda smo išli autobusom. I onda su bile zanimljive scene kad uđe čovek od 210 cm u autobus.

Foto: KK Partizan

 

- U to vreme smo počeli da se družimo Bogdan Diklić,  Sava i ja. Stalno smo išli zajendo i smišljali šale. Nekad bi se navalili na mene, jer sam najmanji pa su me zvali Cvrle, Diklića smo zvali ćora, a Savu da nije normalan, jer ne može čovek od 210 cm da bude normalan. Uvek smo atakovali tako jedan na drugoga, ali to je bilo najlepše u našem druženju.

- Kao po običaju, Kića je odlično znao da vidi unapred, pa je Savu stavio da bude sportski direktor Partizana. Savine zasluge za osvajanje titule prvaka Evrole  su neverovatne, znam koliko je meni pomogao. Njegova zasluga je da smo igrali u Fuenlabradi, gde je otišao i uspeo da se dogovori sa tim ljudima da igramo utakmice tamo.

Foto: D. Curać

 

Slavni trener je bio u svom Čačku kada je čuo vest i tada je tek saznao neke stvari koje nije od ranije znao.

- Moj brat mi je ispričao priču za koju uopšte nisam znao. Kada smo se vratili sa tog 'fajnal fora', sačekali su me moj otac i taj moj brat i onda mi je ispričao da je Sava, kada nisam gledao, izvadio novac da im da kad se budu vraćali u Čačak da imaju. Pošto imamo dobre prijatelje u Čačku, sećajući se onog što je Sava voleo, zamolio sam drugara koji ima radio stanicu da pusti jednu pesmu koju je Sava obožavao. To je pesma Električnog orgazma 'Vudu bluz'. To je inače stanica na kojoj se sluša narodna muzika, ali smo uspeli da ubacimo bez ikakve najave, da čujemo 'Igraj vudu - ispričao je Obradović.

Posle toga je Obradović otkrio detalje koje javnost ne zna, a i te kako su zanimljivi.

- Posle sahrane u Trebinju mi je prišao gospodin Rade Aleksić, Savin prvi trener, pa mi je ispričao kakav je Sava bio u tom periodu. On je inače, otac heroja iz Trebinja Srđana Aleksića. Ja sam iskoristio priliku da mu zahvalim, a on mi je dao lekciju i rekao: 'moj sin i danas živi zahvaljujući vama i svima koji ga pominju'. Ja se nadam da ćemo mi nastaviti da pominjemo Savu, jer je on to sigurno zaslužio. Mnogo je lepih, bilo je i teških, ali na kraju verujem da svi koji smo ovde, svi veoma dobro znamo kakav je Sava, kakav je čovek bio i kakav je trag ostavio iza sebe. Došli smo do toga da budemo kumovi 1989. kada se ženio, kada se 1993. rodila mala Sara, koja je preslikani tata, koliko smo se radovali, koliko smo bili vezani. Sava će živeti s nama. Uspomena na njega će uvek trajati. Nećemo ga zaboraviti. Zaista bih voleo sada da svi zajedno jednim aplauzom da se oprostimo od mog kuma Save. Ja ne znam da li sam ga ikad oslovio pravim imenom", završio je Obradović uz aplauz koji se prolio Klubom sportista na stadionu Partizana.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024