LEBRON DŽEJMS BIRANIM REČIMA O NIKOLI JOKIĆU: Srbin će ove reči večno pamtiti

Novosti online

06. 02. 2021. u 14:42

LEBRON DŽejms je biranim rečima govorio o Nikoli Jokiću.

ЛЕБРОН ЏЕЈМС БИРАНИМ РЕЧИМА О НИКОЛИ ЈОКИЋУ: Србин ће ове речи вечно памтити

FOTO: AP

Srpskog asa zvezda Lejkersa uporedila je sa legendarnim Arvidasom Sabonisom.

"Ovaj momak ima neverovatan talenat u pregledu igre i da vidi kako će se stvari razvijati na terenu pre nego što se stvarno i dogode. Padne vam na pamet Arvidas Sabonis i stvari koje je on činio sa tim asistencijama. To je takođe bilo nešto van ovog sveta jer niste mogli da zamislite da neko tako visok poput njega dodaje tako dobro kao što je činio u Portlandu. Nikad to pre niste videli. Jedino ako pogledate njegove mečeve za reprezentaciju i stvari koje je tamo činio, njima nije bilo nepoznato", rekao je Lebron.

Nije se tu zaustavio... 

"Mogli biste slobodno da kažete isto i za Jokića, ako ste ga gledali kako igra kod kuće, za reprezentaciju, verovatno je tada radio iste stvari. Imati takav pas je pravi dar. Ne za vas, već za saigrače. Svi imaju osećaj da su uključeni. I kad ste uz to najbolji igrač tima, a momci oko vas imaju taj osećaj da su jednako važni kao i taj najbolji igrač, jer on to deli sa njima. On želi da lopta stalno kruži, s jedne na drugu stranu. Raduje ga uspeh saigrača. Onda je i kolegama lakše da igraju za vas", smatra DŽejms.

Primetio je osvajač NBA lige konstantni napredak kod Jokića. 

"Jokić nastavlja da napreduje iz godine u godinu i napravio je i ove sezone veliki korak unapred. Lepo je to videti. Obožavam da gledam igrače koji igraju tu nesebičnu košarku, iz ljubavi i radosti zbog same igre, za sebe i svoje kolege, igrače koji ne igraju samo za sebe"', zaključio je Lebron.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)