AGONIJA ZVEZDE U TURSKOJ: Efes trojkama razbio crveno-bele

A. Ilić

26. 01. 2021. u 16:42 >> 18:39

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ubedljivo su poraženi u 22. kolu Evrolige od Anadolu Efesa 86:72.

АГОНИЈА ЗВЕЗДЕ У ТУРСКОЈ: Ефес тројкама разбио црвено-беле

FOTO: KK Crvena zvezda/Tviter

Crveno-beli nisu bili dostojan rival raspolođenim Turcima večeras. Dopustili su izabranici Dejana Radonjića domaćinu da se raspuca u prvoj četvrtini koju je Atamanova četa dobila 29:13. 

Bolje je Crvena zvezda igrala u drugoj četvrtini, ali je tada na žalost gostiju počeo da se budi Šejn Larkin uz solidnog Vasilija Micića, te je i druga deonica pripala domaćem sastavu 27:22. 

U trećoj četvrtini Zvezda je zategla odbranu, ali je ponovo sa distance raspoložen bio Larkin koji je sipao po želji, te su taj period Turci dobili rezultatom 19:17. 

Nije bilo prostora za iznenađenje ni u poslednjoj četvrtini koju su Turci rutinski dobili rezultatom 86:72. 

Anadolu Efes – Crvena zvezda 86:72 (29:13, 27:22, 19:17, 11:20) 

ANADOLU EFES: Larkin 23, Beboa 11, Balbaj 2, Singlton 2, Musa, Šansli 12, Moerman 7, Tundžer, Micić 13, Anderson, Danston 6.Simon 10

CRVENA ZVEZDA: O'Brajant, Hol 9, Volden 5, Lojd 7, Davidovac 12, Lazić 6, Rit 10, Radanov, Dobrić 12, Jagodić Kuridža 7, Noko 4, Kolom

.

ČETVRTA ČETVRTINA 

40. MINUT - Ubacili su u ler domaći košarkaši, promašivali su u nekoliko navrata sa distance. Iskoristila je Zvezda to da se spusti na -12. Volden je poslao sjajnu loptu Noku koji zakucava za 84:72

37. MINUT - Oprobao je šut sa distance i Dobrić, promašio je celu konstrukciju. Sa druge strane promašio je jedno bacanje Danston oba bacanja. Na semaforu, 84:64. Probao je da smanji razliku usamljeni Davidovac, promašio je i on koš, iskupio se Dejan Davidovac u narednom napadu nakon ukradene lopte Voldena. 

35. MINUT - Dva puta su u kratkom periodu imali otvorene šuteve sa distance gosti. Prvo Rit, a potom Hol, oba puta bili su neprecizni igrači Zvezde. 

32. MINUT - Već u sledećem napadu lako izgubljena lopta Zvezde, a to koristi Larkin sa druge strane. Odgovorio je Duop Rit, potom novom trojkom Šejn Larkin. 

31. MINUT - Zvezda i ovu četvrtinu počinje na isti način, poenima i mini serijom. Lak plen imao je Jagodić-Kuridža 75:55. 

TREĆA ČETVRTINA  

30. MINUT - Poeni Moermana nakon dobre akcije Efesa, potom Lazić pogađa trojku iz dotrčavanja u poslednjim momentima napada. Larkin probija i uz zvuk sirene baca lob pas za Danstona. Nemoćni pogledi igrača Zvezde ispratili su akciju. 

26. MINUT - Trojka Duopa Rita za prekid serije domaćina. 66:47. 

24. MINUT - Zvezda čim uđe u bilo kakvu seriju poena dozvoli protivniku da se trojkama ponovo odlepi. Efes je ubacio svoju 12. trojku i stigao do 66:44, 21 MINUT - Hold nakon promašaja sa obe strane uspeva da se izbori za jednu loptu, a potom sa poludistance smanjio na 56:37.

 DRUGA ČETVRTINA 

20. MINUT - Zbili su domaći redove u poslednjem minutu, Larkin je u poslednjim sekundama pogodio za tri 56:35. 

19. MINUT - Spustila je Crvena zvezda na 49:35, videli smo fantastično dodavanje Koloma i lake poene Jagodića Kuridže. Posle je usledila i nova trojka Dobrića. 

 

17. MINUT - Nakon jednog duela uz bolne urlike na parketu je završio Džordan Lojd, Amerikanac se ubrzo preselio na klupu. Pročitao je Dobrić Micića, a plej Efesa napravio je faul u napadu. 

16. MINUT - Trojkom Micića domaći tim je otišao na +19, a grešku Koloma kaznio je Larkin polaganjem, 46:25.

14. MINUT - Uhvatio je ritam Šejn Larkin Efes na krilima sjajnog beka povećao je razliku na 17 poena. Domaći sastav vodi 39:22, a crveno-beli ne uspevaju da uhvate ritam…

12. MINUT - Odličan prodor Lengstona Hola i pogodak uz faul Singltona, 29:16. Nadovezao se Dobrić odličnom odbranom koja je završena pogotkom za tri poena, 29:19.

PRVA ČETVRTINA 

10. MINUT - Čini se da EFES ne zna da promaši večeras. Zatvorili su Turci sve prilaze košu, a sa druge strane osim trojki krenuli su i sa akrobatskim polaganjima. Nakon 10. minuta 29:13. 

8. MINUT - Kada god izgleda da se Zvezda budi, usledi nova trojka domaćina.  Lojd je upisao sedam poena, a Micić novu trojku. 25:13. 

6. MINUT - Zvezda rasejana po terenu, uvek je neko sam na trojci. Ovoga puta Buboa koristipriliku za novu trojku iz kornera. Potom poene upisuje i Vasa Micić 22:8.

5. MINUT - Pogodio je konačno Jagodić-Kuridža da prekine seriju domaćina, novom trojkom odmah je odgovorio Simon. 17:6. 

3. MINUT - Simon je ponovo ostavljen za tri, novi poeni sa distance za domaćina. Pokušao je Kuridža da odgovori - bezuspešno. Sertar Šanli je dva puta bio precizan sa penala 10:3. Dobrić gubi loptu, Bobua pogađa nakon kontre, Zvezda na -9. Novi poeni Šanlija za  13:3 

1. MINUT - Krunoslav Simon postigao je prve poene na meču. Nakon izgubljene lopte odbranila se Zvezda, a prvu trojku upisao je Kori Volden. Nojerman u drugom pokušaju pogađa za tri. Na semaforu, 5:3.  

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati