AMERIKANCI KREĆU SA PRIPREMAMA: Za Olimpijske igre Greg Popovič pozvao 60 igrača

Novosti online

23. 01. 2021. u 22:34

POZVANO je oko 60 igrača koji su izrazili interesovanje, uključujući sva velika NBA imena

АМЕРИКАНЦИ КРЕЋУ СА ПРИПРЕМАМА: За Олимпијске игре Грег Попович позвао 60 играча

Foto: EPA

Reprezentacija Amerike obrukala se na prošlom Svetskom prvenstvu osvojivši šestu poziciju, a na selektoru Gregu Popoviču je pokušaj iskupljenja. 

Počeo je proces izbora igrača za košarkaški tim Sjedinjenih Američkih Država za Olimpijske igre koje su programu ovog leta u Tokiju.

Pozvano je oko 60 igrača koji su izrazili interesovanje, uključujući sva velika NBA imena, izveštava Adrian Vojnarovski iz ESPN-a. Bem Adebajo iz Majamija i Kristijan Vud iz Hjustona su među igračima uključenim u početni fond igrača.

Kao što je pregledao glavni trener, sukobljeni rasporedi mogu sprečiti igrače koji se plasiraju u NBA finale 2021. godine da zaista budu deo konačnog spiska pošto bi 7. utakmica finala mogla biti na programu 22. jula, a ceremonija otvaranja u Tokiju planirana je za sledeći dan.

Sjedinjene Države su se pored Argentine, Australije, Francuske, Irana, Japana, Nigerije i Španije kvalifikovale za sada na košarkaški turnir, dok će preostala četiri mesta biti poznata posle pobednicima olimpijskih kvalifikacionih turnira, a jedan od njih biće održan u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)