JOKIĆ JE NAJBOLJI NA SVETU: NJegove asistencije su kao da gledate kako hirurg raspori nečije telo

G. K.

22. 01. 2021. u 18:42

SVET je odavno upoznat sa košarkaškim kvalitetima Nikole Jokića, a sada je vreme i da ih prizna.

ЈОКИЋ ЈЕ НАЈБОЉИ НА СВЕТУ: Његове асистенције су као да гледате како хирург распори нечије тело

Foto: AP

Jer ono što momak iz Sombora čini na terenima NBA lige u ovoj sezoni malo koji igrač je ikada. Osim što u proseku ima dvocifrene brojke u poenima, skokovima i asistencijama, koje ostvaruje uz prepoznatljivi šarm i autentičnost, Jokić vodi svoj Denver i u trci za prsten.

Ukoliko bi se takmičarska godina u najjačoj ligi sveta sada završila, srpski košarkaš bi bez ikakve sumnje bio ustoličen kao najkorisniji igrač, pošto se trenutno nalazi na vrhu liste potencijalnih kandidata sa ubedljivih 42,7 odsto šansi.

Sa time se slaže i legendarni košarkaš LA Lejkersa, Medžik Džonson, koji je stavio Srbina na svoju listu top pet MVP kandidata, među kojima se još nalaze: Lebron Džejms, Džoel Embid, Kevin Durent i Džejlen Braun.

Takođe, svoje divljenje vojvođanskom divu još jednom je ponovio trener Nagetsa, Majkl Meloun, koji ističe da je Jokiću već sada mesto u Kući slavnih.

- Jokićeve asistencije su kao da gledate kako hirurg raspori nečije telo! Nikola je prvi kandidat za Kuću slavnih. On je najbolji centar na svetu - jasan je strateg Denvera.

A, da bi Jokić stigao do šanse da bude MVP ove sezone, Denver mora da dođe do plej-ofa. Trenutno, Nagetsi imaju po sedam pobeda i poraza, ali do kraja šampionata ima još mnogo da se igra i svi veruju da će se tim našeg asa boriti za prsten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024