ZVEZDINA MUKA POSLEDNJIH MINUTA: Kada se lomi, slome se

G.KELIĆ

08. 01. 2021. u 20:50

ZAMALO. U taj jednostavni dotrajali prilog može stati celokupna dosadašnja sezona košarkaša Crvene zvezde, pogotovo u Evroligi.

ЗВЕЗДИНА МУКА ПОСЛЕДЊИХ МИНУТА: Када се ломи, сломе се

Dobrić i Gudurić Foto Evroliga

Porazom od Fenerbahčea košem u poslednjoj desetinki (71:73), crveno-beli su doživeli još jedan tesan poraz u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Suvišno je sada govoriti šta bi bilo da su te neizvesne završnice otišle na drugu stranu, možda bi crveno-beli bili u realnoj borbi za najboljih osam, možda bismo na klupi još uvek gledali Sašu Obradovića, ali umesto toga Zvezda je sebe dovela u nezavidnu poziciju u Evroligi, daleko od velikih ambicija obećanih pred početak takmičarske godine.

Sličan epilog kao u okršaju sa turskim predstavnikom viđen je u utakmicama protiv Olimpijakosa (79:81), Albe (84:90), Žalgirisa (69:75), Makabija (76:81), Himkija (77:83) kao i Budućnosti (65:67) u ABA ligi.

Većina tih tesnih poraza je došla na domaćem terenu, pa se kao evidentan uzrok tih neuspeha nameće nemogućnost prisustva navijača, koji su ekipi poput Zvezde uistinu "šesti igrač" i pomoću kojih je proteklih godina znala da trijumfuje u utakmicama u kojima je možda bila i slabiji rival.

Ruku na srce, crveno-beli su kao pobednici izašli iz tri dramatične završnice ove sezone u Evroligi, i to sve tri na svom parketu. Nedavno protiv Panatinaikosa su slavili 74:71, sredinom decembra su bili bolji od španske Valensije 76:73, dok je na početku oružje položio još uvek aktuelni evropski prvak, CSKA (86:84).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)