FILIPOVSKI PRED SPLIT: Moramo da ostanemo ambiciozni i da se borimo do kraja, nema mesta kalkulacijama

Novosti online

03. 01. 2021. u 13:19

KOŠARKAŠI Partizana utakmicom sa Splitom u 13. kolu ABA lige nastavljaju borbu u regionalnom takmičenju, a očekivanja od ovog meča izneo je trener crno-belih Sašo Filipovski.

ФИЛИПОВСКИ ПРЕД СПЛИТ: Морамо да останемо амбициозни и да се боримо до краја, нема места калкулацијама

FOTO: KK Partizan

On je istakao da su njegovo igrači maksimalno fokusirani na ovaj susret, bez razmišljanja o bilo kakvim kalkulacijama.

- Na nama je da radimo ono što možemo da kontrolišemo i da radimo maksimalno na treningu. Svi članovi stručnog štaba i ja smo 24 sata dnevno u košarci, radimo maksimalno, ekipa radi maksimalno i svi želimo da to drvo da plodove. Kopamo zemlju, sadimo, košarkaški zalivamo vodom, čekamo na sunce i da nam vetar da pordšku u leđa da odigramo dobre partije i da dobijamo utakmice. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, znamo u kakvoj smo situaciji ali sada postoje samo dve stvari. Ako uđe slabo samopouzdanje ili panika i strahovi, ne verujem da to može da pomogne da ekipa odigra na vrhunskom nivou - rekao je Filipovski i dodao:

- Treba ostati ambiciozan i boriti se do kraja. Nema razmišljanja da se išta kalkuliše. Treba ići iz utakmice u utakmicu, uvek na pobedu i treba uspostaviti pobednički mentalitet. Treba da dobijemo i dobra pojačanja koja tražimo, da dignemo i osvežimo ekipu i da ovaj rad koji svakodnevno pružamo će pre ili kasnije doneti rezultat. E sada, znamo da u životu investicija i ubiranje plodova ne idu istovremeno. Investiraš i radiš i čekaš. I ja sam nestrpljiv i ja čekam i radim tvrdo. I igrači i ja bi voleli da lopta ulazi i da bolje igramo napad i odbranu. Nadam se da će nam se sve to poklopiti da će nam se vratiti uloženo. Moramo ostati pozitivni jer znamo da negativna energija ubija čoveka a pozitivna energija daje jednu kohezivnost i sigurno utiče na samopouzdanje - zaključio je slovenački stručnjak.

Partizan trenutno u ABA ligi ima učinak 6-6, a kapiten tima Novica Veličković istakao je važnost ove utakmice.

- Svima je jasno koliko je sutrašnja utakmica važna za nas i koliko od nje zavisi da li će nam i ona sledeća biti isto tako važna. Sami smo sebe doveli u situaciju da svaka naredna utakmica u ABA ligi za nas predstavlja jedno malo finale i samo ako utakmicama budemo pristupali kao da je u pitanju finale, moći ćemo da se borimo za plej-of. Došli smo dan ranije da bi što spremnije dočekali utakmicu protiv Splita, ekipe koja je tokom sezone imala nekoliko jako dobrih utakmica, koja definitivno ima kvalitet i koja može da nas dobro namuči. Na nama je da im to ne dozvolimo - naveo je Veličković.

Podsetimo, utakmica Split - Partizan igra se danas od 17 sati u dvorani na "Gripama".

Zapratite Novosti sport na Fejsubku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!