KINO KOLOM OTVORENO O SVEMU: Zvezda je pokazala veliko interesovanje, lepo je biti tamo gde te žele

Novosti online

29. 12. 2020. u 17:29

ŠPANSKI košarkaš Kino Kolom stigao je u Crvenu zvezdu kako bi pokušao da popravio organizatorske sposobnosti ekipe.

КИНО КОЛОМ ОТВОРЕНО О СВЕМУ: Звезда је показала велико интересовање, лепо је бити тамо где те желе

FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna/ABA liga

Ovaj 32-godišnjak je govorio za "Lasprovincias.es" o Valensiji, ali kako je prihvaćen u novom klubu.

Važnu ulogu u njegovom dolasku u Beograd su imali reprezentacija Španije i strpljenje crveno-belih.

- Prihvatili su me jako lepo, srećan sam jer sam želeo da odem u ekipu kojoj se stvarno sviđam. Crvena zvezda je pokazala veliko interesovanje i uvek je dobro biti tamo gde te žele. To je jedan od principa koje sam oduvek imao - rekao je Kolom.

U poslednjem reprezentativnom prozoru je igrao za Španiju i to mu je u dobroj meri pomoglo da pojača Zvezdu.

- Imam mnogo na čemu da zahvalim reprezentaciji Španije jer su mi dali vetar u leđa sa utakmicama tokom Fibinog prozora. Od tada sam dobio mnogo interesovanja od različitih timova. Kada su mi stavili Crvenu zvezdu na sto, bila mi je vrlo interesantna opcija zato što je to evroligaški tim koji igra u ABA ligi u kojoj nisam nikada igrao. Kada sam video njihovo interesovanje i strpljenje koje imaju da me sačekaju i da ne traže drugog igrača, to je bio ključ da znam da je to mesto gde želim da budem.

Selektor "furije" Serđo Skariolo je priznao da je Kolomu dao malo veću minutažu kako bi mu pomogao da pronađe novi angažman.

- To je nešto na čemu moram da budem zahvalan. Na kraju, uvek pričamo o reprezentaciji kao o porodici, baš zbog takvih stvari. Možda bi neki drugi trener gledao drugačije. Ne bi računao na mene jer nisam igrao. Ne bi me ni pozvao. Uživao sam u minutaži, imao sam dve dobre utakmice i Skariolo mi je rekao da će mi pomoći.

Jedno od pitanja bilo je i to zašto se toliko dugo čekalo da se ozvaniči saradnja sa klubom sa Malog Kalemegdana?

- Iskreno, ne znam. Želim da ostavim neke stvari u prošlosti. Svako zna šta je uradio dobro, a šta nije. Razumem da košarka može da bude biznis, razumem taj deo, ali na kraju svi smo ljudi, sa željama i porodicama. Želim da pamtim samo ono dobre stvari iz Valensije jer sam ih imao dosta u tom klubu.

Kino Kolom iz perioda dok je nosio dres Valensije/Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Priznao je da je malo razočaran otišao iz Valensije.

- Istina je da sam otišao malo razočaran jer nisam uspeo u klubu kao što je Valensija. I grad je spektakularan. Bilo je dobrih momenata, drugarstva sa mnogo ljudi iz dana u dan. Nisam želeo da pričam o tome jer sam prihvatio situaciju i ne smatram sebe kontroverznom osobom. Bilo je čudno da reprezetativni igrač koji je stigao pre godinu dana i koji je bio drugi najkorisniji igrač svog tima sada nema mesta. To je čudno, ali sam morao sa tim da se pomirim.

Otkrio je i kakvi su bili razgovori Valensije i njega pre početka sezone.

- Kada smo seli da razgovaramo, pozicije su bile daleke da nije bilo moguće da se nađemo na sredini. Bilo je mnogo razlika između onoga što sam ja smatrao za fer odnos i šta su oni mislili. Imao sam ugovor na još godinu dana, mislio sam da treba da ostanem u klubu čak iako ne igram jer sam se nadao da će nešto dobro izaći iz sastanaka sa klubom.

Istakao je i da je mogao da ode u drugi klub pre dolaska u Zvezdu.

- Bio sam blizu da odem iz kluba dva ili tri puta, vrlo blizu, ali na kraju se nije realizovalo. Od tada sam čekao dobru priliku i to je bio Beograd.

Za kraj nije hteo da priča o timovima koji su se interesovali za njega, iako se po medijima pojavljivalo da su to Saragosa, Unikaha, Gran Kanarija...

- Neću pričati o timovima da ih ne bi stavljao pod svetla reflektora. Bilo je dva ili tri tima gde sam bio blizu da odem iz Valensije i to se na kraju nije desilo - zaključio je Kolom.

Podsetimo, Kolom je za Crvenu zvezdu debitovao kod Saše Obradovića na meču protiv Zenita, a igrao je i pod vođstvom Dejana Radonjića na utakmici u Laktašima protiv Igokee.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)