IZBORNA SKUPŠTINA KS SRBIJE: Daniloviću novi mandat

V. P.

13. 12. 2020. u 20:31

IZBORNA skupština Košarkaškog saveza Srbije, koja će biti održana sutra u beogradskom hotelu "Kraun plaza", neće doneti značajnije promene u najužem rukovodstvu.

ИЗБОРНА СКУПШТИНА КС СРБИЈЕ: Даниловићу нови мандат

FOTO: Nebojša Paraušić

Novi predsednički mandat dobiće Predrag Danilović, koji je na čelu naše "kuće košarke" od 15. decembra 2016, nakon što je krajem oktobra te godine ostavku na funkciju predsednika podneo Dragan Đilas.

Tokom prethodne četiri godine Danilovićeve "vladavine", muški nacionalni tim osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2017, na Svetskom kupu u Kini 2019. zauzeo je peto mesto. Ženska seniorska reprezentacija osvojila je bronzu na prošlogodišnjem Evrobasketu u Letoniji.

U Danilovićevom timu više neće biti Igor Rakočević kao potpredsednik zadužen za mušku košarku, koji je saopštio da se povlači sa te funkcije. Umesto njega, u potpredsedničku fotelju sešće takođe proslavljeni reprezentativac Nenad Krstić, koji je u avgustu prošle godine postavljen za koordinatora mlađih reprezentativnih selekcija.

Prvu petorku KSS kompletiraju potpredsednici Ana Joković (ženska košarka), Bojan Radun (marketing i finansije) i Dušan Projović (takmičarski deo).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024