VRATILA SE JUGOPLASTIKA: Staro ime kluba sa Gripa ponovo na žutom dresu

Novosti online

11. 12. 2020. u 18:52

IME Jugoplastika, pod kojim su splitski žuti harali evropskim parketima krajem osamdesetih godina 20. veka, ponovo krasi žuti dres ekipe sa Gripa!

ВРАТИЛА СЕ ЈУГОПЛАСТИКА: Старо име клуба са Грипа поново на жутом дресу

Fejsbuk printskrin

Povodom 75. godišnjice osnivanja kluba, dosetili su se Splićani da to obeleže i na ovaj način, koji će sigurno naći put do srca onih starijih ljubitelja loptanja pod obručima, koji su imali sreću da dožive slavne dane splitske košarke.

Kao nekada u najboljim danima „žuti” od danas opet nose natpis Jugoplastika na grudima. Ime koje se i danas često u žargonu kaže kada se priča o košarkašima Splita.

Retro dresovi premijeru će imati na utakmici protiv Krke na Gripama. Do daljeg, verovatno do kraja sezone, Split će nastupati s natpisom Jugoplastika na dresovima.

- S obzirom da je istekao ugovor sa prethodnim sponzorom, KK Split je doneo odluku da do daljeg, a u čast 75 godina kluba i u slavu tri titule prvaka Evrope, na dres vraća ime Jugoplastika. U znak poštovanja na najslavnije dane istorije našeg kluba vraćamo to ime na dres, na mesto koje je rezervisano za generalnog sponzora kluba – objavili su iz KK Split.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati