VRATILA SE JUGOPLASTIKA: Staro ime kluba sa Gripa ponovo na žutom dresu

Novosti online

11. 12. 2020. u 18:52

ВРАТИЛА СЕ ЈУГОПЛАСТИКА: Старо име клуба са Грипа поново на жутом дресу

Fejsbuk printskrin

IME Jugoplastika, pod kojim su splitski žuti harali evropskim parketima krajem osamdesetih godina 20. veka, ponovo krasi žuti dres ekipe sa Gripa!

Povodom 75. godišnjice osnivanja kluba, dosetili su se Splićani da to obeleže i na ovaj način, koji će sigurno naći put do srca onih starijih ljubitelja loptanja pod obručima, koji su imali sreću da dožive slavne dane splitske košarke.

Kao nekada u najboljim danima „žuti” od danas opet nose natpis Jugoplastika na grudima. Ime koje se i danas često u žargonu kaže kada se priča o košarkašima Splita.

Retro dresovi premijeru će imati na utakmici protiv Krke na Gripama. Do daljeg, verovatno do kraja sezone, Split će nastupati s natpisom Jugoplastika na dresovima.

- S obzirom da je istekao ugovor sa prethodnim sponzorom, KK Split je doneo odluku da do daljeg, a u čast 75 godina kluba i u slavu tri titule prvaka Evrope, na dres vraća ime Jugoplastika. U znak poštovanja na najslavnije dane istorije našeg kluba vraćamo to ime na dres, na mesto koje je rezervisano za generalnog sponzora kluba – objavili su iz KK Split.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ronin

11.12.2020. 20:52

Stvarno mi nije jasno, zasto se piše bilo sta u vezi sa hr, treba zavrsiti sa pisanjem bilo sta ima veze sa njima, oni su jednostavno naši neprijatelji i tako se treba ponasati prema njima.