BRUKS PRESREĆNA ZBOG EP - ANDERSON: Trener izvukla iz nas najbolje

Tanjug

14. 11. 2020. u 22:11

БРУКС ПРЕСРЕЋНА ЗБОГ ЕП - АНДЕРСОН: Тренер извукла из нас најбоље

FOTO: KSS

KAPITEN košarkašica Srbije Jelena Bruks izjavila je da je srećna što su uspe­le da pobede Tursku i da osi­gu­ra­ju prolazak na Evrop­sko pr­ven­stvo.

Košarkašice Srbije pobedili su večeras Tursku 83:76 posle produžetaka u FIBA balonu u Istanbulu, čime su izborile plasman na EP 2021.godine.

"Kao što smo svi i vi­de­li, Sr­bi­ja uvek vo­li da ide onim te­žim pu­tem. Ali, u po­sled­njih pet mi­nu­ta sa­mo po­ka­za­le ka­ko je tre­ba­lo da igra­mo od po­čet­ka. Mi­slim da smo ce­lu utak­mi­cu dr­ža­le na­šu od­bra­nu, naš si­stem. Ni­je bi­lo la­ko. Tur­ska je bi­la mal­te­ne u punom sasta­vu. Pre­sreć­na sam što smo uspe­le da iz­vu­če­mo ovo i da osi­gu­ra­mo prolazak na Evrop­sko pr­ven­stvo", rekla je Bruks za sajt KSS.

Najzaslužnija za pobedu Srbije Ivon An­derson (25 poena, šest asistencija, pet skokova) kaže da je odlučio talenat i to što ekipa ima dobrog trenera.

"Bi­la je te­ška utak­mi­ca. Se­lek­ci­ja Tur­ske je go­di­na­ma na oku­pu. Za ovu ak­ci­ju su trenirale ce­lu ne­de­lju, jer im je se­zo­na prekinu­ta, dok mi još po­ku­ša­va­mo da se uigra­mo. Bi­le su sprem­ne za ve­li­ku bor­bu i sre­ćom po nas, ni­smo pa­le, uz­vra­ti­le smo istom me­rom. U od­lu­ču­ju­ćim tre­nu­ci­ma, uradi­le smo ono što je tre­ba­lo da ura­di­mo. Od­lu­či­lo na­še is­ku­stvo i tale­nat, ali i tre­ner­ski deo po­sla. Do­bro smo vo­đe­ne, naš tre­ner je iz nas iz­vu­kla ono naj­bo­lje", rekla je Anderson.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)