RASISTIČKE UVREDE MILICE DABOVIĆ: Zar za Srbiju da igra Amerikanka i to crnkinja?!

Novosti online

13. 11. 2020. u 16:22

РАСИСТИЧКЕ УВРЕДЕ МИЛИЦЕ ДАБОВИЋ: Зар за Србију да игра Американка и то црнкиња?!

Foto: N.Fifić

PROSLAVLjENA košarkašica Srbije, Milica Dabović je poznata kao skandal majstor, ipak čini se da je sada malo prešla granicu dobrog ukusa.

Naime, ona je na svom Tviter profilu imala rasističku poruku, u kojoj je izrazila nezadovoljstvo zbog činjenice da je Marina Maljković u reprezentaciju pozvala tamnoputu igračicu.

Dabovićevoj se ne dopada ideja da stranci igraju za žensku košarkašku reprezentaciju. I to ne bi bio problem, da nije posebno naglasila da je Ivon Anderson tamnoputa.

- Zar pored žive Ane Dabović da dovodimo Amerikanku, i to crnkinju?" - skandalozno je prokomentarisala Milica Dabović, koja poslednjih godina vodi pravi verbalni i medijski rat sa selektorkom Marinom Maljković od kako je ona nije pozivala u reprezentaciju.

- Alo, pored toliko talenata u ovoj našoj Srbiji dovesti Amerikanku i to još crnkinju i to još na pleju pored žive Ane Dabović za mene je van svake pameti. Selektorko, dokle ćeš se još sprdati sa ljudima??? Možda sam ja luda, ali ne prihvatam! - napisala je Milica Dabović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (28)

Marko

13.11.2020. 16:42

To što se buni da igraju stranci u reprezentaciji možda i ima smisla, ali ovo naglašavanje “i to još Crnkinju” je zaista nepotrebno i jeste rasizam. Valjda je poenta da u reprezentaciji ne bi trebalo da igraju stranci nevezano za rasu. Mada, dotična ne bi trebala da se buni s obzirom da je sama starleta a ne košarkašica.

Ja sam

13.11.2020. 16:49

Пази, ако црнца назовеш црнцем, то је расизам. Ван памети. Нема ништа расистичко у њеној изјави, а питање је сасвим на месту.

Sasa

13.11.2020. 17:09

Дабовићка је у праву, а коментар јој није расистички већ трезвен. Новинару који је ово писао предлажем да нас пусти да закључимо.

ban Kulin

13.11.2020. 18:44

@normalno - hrvati ne postoje, vi ste rimokatoličke poturice, bivši Srbi od kojih je Vatikan i austro-ugarsaki okupator pokatoličavanjem napravio novu lažnu naciju, ne kaže se Đabe: hrvati - Made in Vatikan! Usput, javite se kad osvojite nešto, u bilo kom sportu.

Goran

13.11.2020. 17:31

Pa u pravu je. Nemam ništa protiv crnaca ali u srpskom timu im mjesto nije ako nisu bar iz druge generacije migranata, a izgleda da to nije slučaj. Treba da forsiramo domaće talente bilo da je u pitanju klubsko ili državno takmičenje.

Stefan

13.11.2020. 17:32

Сасвим је нормално да странци не треба да играју у нашој репрезентацији. У супротном, такмичење репрезентација губи смисао. Не слажем се са Дабовићком готово ни у чему, осим што је сад у потпуности управу.

Demos

13.11.2020. 17:33

U potpunosti se slažem sa gospođom Dabović. Nebitna je boja kože strane igračice, koliko sama činjenica, da se pored toliko naše dece, zove neko sa strane i to u nacionalni tim.

Goran

13.11.2020. 18:05

Школски пример расизма. Милици више није место у репрезентацији Србије. Ја не желим да расисти играју у репрезентацији моје државе. Свако може да погреши, али ако погреши мора да покаже истинско кајање и истинско извињење. Ја не видох да се Милица извинула ...

Rankovic Slavko

13.11.2020. 18:06

Takvoj homofobnoj spodobi nema mesta u bilo kojoj sportskoj organizaciji. Dužnost i obaveza sportiste je da doprinosi prijateljstvu i družbi. Njeno ponašanje nanosi ogromnu šteti najpre našoj državi, koja ionako u svetu ne uživa najbolji glas u pogledu nacionalizma, zahvaljujući upravo takvim betonskim mozgovima, a drugo i sportu. Naši sportosti su dužni dobro igrati i ne mešati se u odluke trenera i sudija. Biti disciplinovan, to je osnova uspeha. To što ona čini to nije sport nego anarhija, koja šteti timu i državi. Napolje sa njome, ona je kočnica za tim.

Knezevic Zoran

14.11.2020. 17:22

Apsolutno se slažem i podržavam stav Milice. Ne zato što sam rasista već zato što smatram da treba raditi na talentima koje ima ovaj narod a ne uvoziti strane igrače kao "paradajz ili krastavce"?! Želim da za moju reprezentaciju igra neko sa kime mogu da se identifikujem a ne neko iz Nigerije ili Siudana, uprkos njihovom kvalitetu. Uostalom, čemu onda medjunarodna i medjunacionalna takmičenja? Ako je samo rezultat važan a ne i reprezentovanje zar ne bismo mogli da unajmimo u fudbalu Brazilce ili Nemce u Košarci Amerikance, platimo im, i budemo prvaci?! Koga bismo time zavarali? Druge ili, možda, sebe? Da budem iskren, da sam Francuz nikada ne bih navijao za "svoju" reprezentaciju, makar me zvali rasistom.

Ja

14.11.2020. 20:40

Ovoj je bolje da ceo zivot cuti i ako treba da dobija platu samo da cuti. Ne znam kako da je opisem a da mi objavite komentar. Vucarala se sa onim "iz komsiluka" a drzi slovo nekome. A ta "crnkinja" je za vas IGRACINA, a tebe i sestru niko nece da vidi u reprezentaciji, tebe posebno jer si i narkic, em psihicki za posmatranje sa onim ispadima.