LEBRON DŽEJMS: Sa mojim imenom dolaze uspesi

V. P.

13. 09. 2020. u 22:01 >> 22:01

POSLE deset predugih godina za drugu najtrofejniju NBA "franšizu", Lejkersi su ponovo u finalu Zapadne konferencije.

ЛЕБРОН ЏЕЈМС: Са мојим именом долазе успеси

Foto AP

Uveli pobednički mentalitet tima iz Los Anđelesa vratio je u život Lebron Džejms, najbolji i u petom meču protiv Hjustona (119:96) za 4:1 u polufinalnoj plej-of seriji.

"Kralj" Džejms je ostvario učinak od 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija za 31 minut na terenu u Orlandu.

Nije bilo potrebe da provede više vremena u igri, jer su Lejkersi do kraja treće četvrtine stekli prednost nedostižnu čak i za NBA standarde. Lebronu je ovo deveto konferencijsko finale, samo jednom u karijeri nije stigao do borbe za malu titulu - prošle sezone tokom koje je propustio veliki broj utakmica zbog povrede.

"Imam ime i staž u ligi, postigao sam neke stvari. Kada odlučim da dođem u neki tim, to sa sobom nosi neku odgovornost. Moje ime dolazi sa pobedama. Preuzimam odgovornost za pobeđivanje. Razumem kako su se osećali navijači Lejkersa, u protekloj deceniji praktično nismo bili u plej-ofu i nismo se borili za titulu. Preuzeo sam odgovornost da to ispravim. Samo pratimo jedan cilj, svi smo se ovde okupili zbog titule" rekao je Džejms.

Lejkersima će se u finalu Zapada suprotstaviti pobednik serije Los Anđeles Klipersa i Denvera. Njihov gradski rival sinoć je imao drugu meč-loptu za proboj do konferencijskog finala u duelu sa Nikolom Jokićem i njegovim Nagetsima.

Hjustonu ni izbliza nije bila dovoljna odlična partija Džejmsa Hardena (30 poena, šut 12/20), koji u ovom meču nije imao nikakvu pomoć druge zvezde tima Rasela Vestbruka (10 poena, 4/13).

Ostaje da se vidi ko će platiti cenu neuspešnog "smol bol" eksperimenta, odnosno postave u kojoj nema čak ni krilnog centra. Moguće je da će to biti dugogodišnji trener Majk Dantoni, kome je istekao ugovor i zasada nije poznato da li su Rokitsi zainteresovani za potpisivanje novog.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)