DA ZAVRŠIMO POSAO: Ognjen Jaramaz o izazovima koji su pred Partizanom u novoj sezoni

Tanjug

20. 08. 2020. u 15:56

ДА ЗАВРШИМО ПОСАО: Огњен Јарамаз о изазовима који су пред Партизаном у новој сезони

Foto: D. Stjepanović

KOŠARKAŠ Partizana Ognjen Jaramaz izjavio je da se nada da će predstojeća sezona biti prilika da crno-beli dovrše sve ono što im je zbog situacije sa virusom korona bilo uskraćeno u finišu takmičarske 2019/20, kao i da su svi željni igre i ponovnog dokazivanja.

Crno-beli su se okupili u ponedeljak, a 24- godišnji bek govorio je i kako se pripremao tokom neočekivane pauze.

- Ovo leto sam radio individulano, bilo nam je dozvoljeno da treniramo pod posebnim uslovima u halama. Iskoristio sam taj period da radim na sebi, da unapredim neke segmente u igri. Mislim da sam se dobro pripremio za ovaj početak sezone. Svi smo se uželeli igranja košarka nakon ove duge pauze - rekao je Jaramaz za TV Partizan.

Košarkaši Partizana u trenutku prekida sezone 2019/20 zbog pandemije korona virusa, bili su lderi u ABA ligi i čekao je ih četvrtfinalni susret u Evrokupu protiv Uniksa pred domaćim navijačima.

- Postoji veliki žal, s tim da nama niko ništa ne bi garantovao. Smatram da smo bili u dobroj formi, da smo igrali veoma dobro i da smo bili u dobroj prilici da napravimo sezonu koju Partizan nije imao dugi niz godina. Do momenta prekida mi smo osvojili ABA Superkup i Kup Koraća, ali će ostati veliki žal što nismo došli u priliku da se borimo za trofej ABA lige i da na taj način pokušamo da obezbedimo ulazak u Evroligu ili kroz Evrokup, gde smo isto dobro igrali. Nadam se da ćemo ove godine imati priliku da dovršimo posao. To bilo lepo - rekao je Jaramaz i osvrnuo se na sezonu koja sleduje.

- Ta neizvesnost, ne mogu reći da nas remeti, ali je veoma nezgodno kada se mi pripremamo, a ne znamo kakav će biti koncept takmičenja. Jedino što znamo da neće biti publike, ali to ne utiče na našu motivaciju. Svi smo željni igranja i ponovnog dokazivanja. Čekamo konačne odluke i u ABA ligi i u Evrokupu, a do tada na nama je da se spremimo.

Posle tri dana rada u Beogradu, crno-beli su danas krenuli put Vrnjačke Banje na bazične pripreme.

- Očekujem da se uvedemo u neke osnovne stvari sa Šćepanovićem kao prvim trenerom. Da postavimo neke principe u odbrani i napadu. Vrnjačka Banja je idealna prilika za tako nešto. Bićemo 10 dana, očekujem da će to uticati dobro i na atmosferu u ekipi. Bićemo izolovani, osuđeni jedni na druge. Iz svega toga mogu da proiziđu samo pozitivne stvari - zaključio je Jaramaz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)