MUSIĆ PROGOVORIO O OTKAZU U SUTJESCI: Razlog je svima poznat, a velikim poznavaocima sporta neka ide na čast

V. Kadić

29. 07. 2020. u 21:30

LEGENDARNI sportski radnik Nikšića Drago Musić, košarkaški kondicioni trener sa karijerom dugom skoro 20 godina je dobio otkaz u košarkaškom klubu Sutjeska.

МУСИЋ ПРОГОВОРИО О ОТКАЗУ У СУТЈЕСЦИ: Разлог је свима познат, а великим познаваоцима спорта нека иде на част

Foto: Fejsbuk

On je bio deo uspeha nikšićke muške i ženske košarke, reprezentativni trener od 2006. godine u raznim selekcijama, uporedo radeći sa atletičarima, došao je i do Olimpijskih igara, ali je otkaz dobio u klubu u kojem je angažovan dan posle Svetovasilijevske litije u Nikšiću.

Tim povodom Musić se oglasio na svom Fejsbuk profilu, podsećajući da se nije oglašava tri meseca, jer se, držao narodne izreke – Da sačekamo dok se ne slegne.

- I evo baš danas, kad se bliži Sv. Ilija, odlučih da se oglasim. Kao kondicioni trener u košarci se nalazim od 2001. god. Počeo sam u ŽKK „Roling“ iz Nikšića, zatim sam radio u ŽKK „Jedinstvo“ i KK „Jedinstvo“ iz Bijelog polja. Od 2004. godine se nalazim u nikšićkoj košarci. Prvo „Ibon“, pa kasnije u KK „Bonus“ i na kraju KK „Sutjeska“, gde sam učestvovao i u formiranju tog kluba jer je faktički bila ugašena nikšićka košaraka - navodi se na početku objave.

Nastavlja u istom stilu.

- Kao kondicioni trener sam radio od 2006 godine u raznim reprezentacija Crne Gore i to: juniorska i mlada ženska reprezentacija, kadetska muška reprezentacija, mlada muška reprezentacija, ženska seniorska reprezentacija, sa kojim sam izborio tri Evropska prvenstva. U „Ibonu“ a kasnije u „Sutjesci“, radio sam sa svim igračima koji danas igraju zapaženu ulogu u našoj i Evropskoj košarci. (Imena neću da nabrajam). Radio sam indivindualno sa mnogo naših košarkaša i košarkašica koji su igrali i igraju na viskom nivou.

Na kraju kaže:

- Za ovo moje vreme bitisanja u košarci sam radio i uporedo sa atletičarima, gde sam doživeo ono što svaki sportista sanja, a to je učešće na Olimpijskim igrama (London i Rio). I zato sam ponosan. Za ovo vreme nisam napravio ni jedan dan radnog staža a i finansijski sam preživljavao i od ovoga hranio porodicu. I onda 13. maja meseca ljeta Gospodnjega, dobijam otkaz u košarci! I to baš dan posle Dana Sv.Vasilija Ostroškog. Razlog je svima poznat. Tako da mi je ostalo da se borim pa šta bude neka bude. A ovi „veliki poznavaoci“, sporta što odlučuju kako oni misle da odlučuju neka im ide na čast i svi ćemo izaći na Božiji sud - poručio je Musić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio