Klubovi stali uz Evroligu: Želimo PAO u eliti, Janakopulosove klevete neće biti tolerisane

Novosti online

13. 06. 2020. u 13:13

Od kako je Evroliga odlučila da prekine sezonu rukovodstvo elitnog takmičenja je u “ratu” sa Dimitrisom Janakopulosom.

Клубови стали уз Евролигу: Желимо ПАО у елити, Јанакопулосове клевете неће бити толерисане

Foto: Arhiva Novosti

Odlazeći vlasnik Panatinaikosa otvoreno je ušao u sukob sa prvim čovekom Evrolige Đordijem Bartomeuom i pre nego što je obelodanio povlačenje iz kluba podneo je zahtev za istupanje iz elitnog takmičenja.

Povodom Janakopulosovih medijskih istupa, preostalih 10 klubova sa desetogodišnjim licencama izdalo je saopštenje u kojem je stalo uz projekat Evrolige.

Saopštenje, koje je napisano u šest tačaka, prenosimo u celosti.

1. Svih 10 klubova, bez izuzetka, veruju u zajednički projekat Evrolige i nastaviće da veruju u njega.

2. Klubovi ostaju ujedinjeni i jači zajedno, pošto su postigli uspehe zahvaljujući tom jedinstvu.

3. Pozitivna evolucija Evrolige u poslednjih 20 godina, posebno u poslednjoj dekadi, samo je ojačala ovo verovanje i odlučnost grupe da nastave da nadograđuju ovaj uspeh i da evropsku košarku podižu na viši nivo. Ovaj rast je bio izuzetan kada su u pitanju doseg, svest i praćenje Evrolige, ali i kada je u pitanju ekonomija oko takmičenja. To je privuklo brojne poslovne partnere u ekosistem Evrolige, koja vlasništvo vidi kao savršeni alat u daljem rastu organizacija.

4. Od 2000. godine licencirani klubovi Evrolige postigli su najviše standarde integriteta. U njih spadaju finansijski, regulatorni, transparentnosti, disciplinarnih merila i suđenja, da pomenemo samo one koji su dovedeni u pitanje. Ovakvo upravljanje standardima može biti upoređeno samo sa najboljim sportskim organizacijama na svetu.

5. Evroliga, prema svim projekcijama i analizama, održava neverovatni potencijal za dalji rast. Klubovi ostaju potpuno posvećeni preduzimanju svih koraka da velike evropske profesionalne klubove dovedu na sledeći nivo i pruže najviši nivo takmičenja na kontinentu navijačkoj bazi koja stalno raste.

6. Svi klubovi su izrazili čvrstu želju da Panatinaikos ostane na Evroliginom putu jer je klub bio integralni deo ovog poduhvata tokom poslednjih 19 godina. Međutim, ponovljene ozbiljne i neosnovane klevete koje je izneo gospodin Janakopulos neće biti tolerisane. Klubovi će preduzeti sve potrebne mere da bi zaštitili svoju reputaciju i integritet kolektivnih i individualnih vlasništva, kao i da bi se pobrinuli da se taj klub povinuje svakoj obavezi koju je prihvatio kao član grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Ivanović napušta Baskoniju, menja ga dobro poznato lice?