Još glasova protiv nastavka sezone u NBA: Nije vreme da se igra košarka

Novosti online

15. 06. 2020. u 12:49

Dok se “Dizni vorld” sprema za organizaciju nastavka sezone u najjačoj košarkaškoj ligi sveta bivši i sadašnji igrači sve masovnije pružaju otpor prema povratku na teren i javno pokazuju svoje ne slaganje sa odlukama.

Још гласова против наставка сезоне у НБА: Није време да се игра кошарка

Foto: EPA

Jedan od takvih je i nekadašnji NBA igrač Sefon Džekson, koji je nedavno bio, kao prijatelj žrtve i poznata ličnost, predvodnik protesta protiv rasizma posle ubistva Džordža Flojda. On ne razume da igrači, pored svih dešavanja u SAD, mogu da budu fokusirani na sezonu i igru.

"Volim NBA. To je moja porodica, ali ovo nije vreme za igranje košarke. Igranje košarke će učiniti jedno: skloniće svu pažnju sa našeg fokusa i problema, odnosnoonoga za šta se borimo. Svi će biti u isčekivanju plej-ofa i niko neće govoriti o pravdi i ravnopravnosti rasa. ", rekao je Džekson koji je za 14 sezona odigrao 858 utakmica.

KarlIrving predvodi grupu NBAzvezda koje razmišljaju o tome da ne igraju u Orlandu, a Liga sa druge strane uverava da “onaj ko ne želi da igra neće biti primoran, ali neće biti ni plaćen”.

Džekson očekuje i reakcijuvlasnika franšiza, od kojih su većinom belci previše fokusirani na posao:

„Niko od tih belih vlasnika nije progovorio, a nijedan od njih nije zauzeo nistav o problemima koje drmaju društvo. Zato bi mogli da objave video poruku,kada sezona počne, i da govorešta mi treba da radimo, a oni kad treba ne rade ništa. Igranjem košarke neće se uraditi ništa više osim što će se zaraditi novac".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a