Evrokup saopštio imena učesnika za narednu sezonu: ABA liga sa tri ekipe, nema mesta za Mornar

15. 06. 2020. u 16:24

CRNO-BELI košarkaši saznali su potencijalne rivale u Evrokupu naredne sezone, koji će u grupe biti raspoređeni na žrebu 10. jula.

Еврокуп саопштио имена учесника за наредну сезону: АБА лига са три екипе, нема места за Морнар

Foto: Arhiva Novosti

Čelnici drugog po rangu evropskog takmičenja objavili su danasspisak od 24 učesnika, među kojima se nalaze tri tima iz ABA lige - Partizan, Budućnost i Cedevita - Olimpija, dok je Mornar iz Bara ostao praznih ruku. Barani su se nadali specijalnoj pozivnici, ali, kako se nezvanično može čuti, Evroliga nije podržala učešće dva kluba iz Crne Gore.


Pored tri tima iz našeg regiona, na spisku se nalaze i sledeće ekipe: Monako, Bahčešehir, Frankfurt, Bursa, Breša, Gran Kanarija, Burž, Huventud, Lijetkabelis, Lokomotiva Kubanj, Makabi Rišon, Levaloa, Andora, Nanter, Promiteas, Ulm, Amtverpen, Venecija, Unikaha, UNIKS i Virtus.


Regularni deo Evrokupa naredne sezone počeće 30. septembra i trajaće do 16. decembra, u standardnoj formi - četiri grupe po šest timova. Top 16 faza je na programu od 30. decembra pa do 3. februara. Četvrtfinala su planirana od 2. do 10. marta, a polufinalne serije od 16. do 24. marta. Borba za titulu, ukoliko okolnosti budu dozvoljavale, biće održana od 6. do 14. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024