DONČIĆ NAPADA JOKIĆA? PIŠE SE ISTORIJA NBA LIGE: Dalas na krilima Slovenca srušio Oklahomu i stigao do meč-lopte (VIDEO)

Novosti online

16. 05. 2024. u 07:39

Košarkaši Dalas maveriksi savladali su Oklahoma Siti tandere u gostima rezultatom 104:92, poveli su sa 3-2 u seriji i stigli na korak od plasmana u finale Zapadne konferencije, gde bismo mogli da gledamo pravi spektakl i duel Nikole Jokića protiv Luke Dončića.

ДОНЧИЋ НАПАДА ЈОКИЋА? ПИШЕ СЕ ИСТОРИЈА НБА ЛИГЕ: Далас на крилима Словенца срушио Оклахому и стигао до меч-лопте (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Magični Slovenac odigrao je još jedan maestralan meč i sa 31 poenom, deset skokova i 11 asistencija bio je najzaslužniji što je Dalas stigao na samo jednu pobedu od finala Zapada.

Pored fenomenalne igre u napadu, Dončić je jednom prilikom i izblokirao najboljeg igrača Oklahome Šeja Gildžisa-Aleksandera, te se može reći da je i ova rola u defanzivi bila veoma bitna za konačan ishod meča.

Pored Luke Dončića u timu Maveriksa istakao se još i Džons sa 19 poena, dok je u poraženoj ekipi najbolji bio pomenuti Šej Gildžis-Aleksander sa 30 poena, šest skokova i osam asistencija.

Ovom pobedom Dalas je stigao na korak od plasmana u finale Zapadne konferencije i čitava Evropa, ali i ostatak sveta sa nestrpljenjem čekaju epilog ostatka ove serije, ali i završnicu sudara Denvera i Minesote (Nagetsi vode 3:2) i trenutno se "crta" da bismo u narednoj rundi mogli da gledamo okršaj Nikole Jokića i Luke Dončića. Slovenac posle meča nije krio zadovoljstvo:

- Samo sam se trudio da igram košarku. Samo sam se na to fokusirao. Nekad zaboravim da je to ono što volim. To je nešto što radim. Moj mentalni fokus je bio samo na tome - istakao je Dončić.

Što se tiče drugog meča odigranog u noći između srede i četvrtka, Boston je savladao Klivlend rezultatom 113:98 (Tejtum je postigao 25 u pobedničkoj, a Moris isto toliko poena u poraženoj ekipi) i stigao do 4-1 u seriji i finala Istočne konferencije.

BONUS VIDEO ODUŠEVLjENjE "DELIJA": Na derbi došlo prvo pojačanje Zvezde za novu sezonu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!