BIVŠI SELEKTOR SRBIJE PREUZEO IGOKEU: Brza reakcija kluba iz Laktaša

Александар Илић
Aleksandar Ilić

25. 04. 2024. u 20:21

Do kraja sezone ekipu Igokee iz Laktaša predvodiće Nišlija, Marko Cvetković, nekadašnji trener Konstantina.

БИВШИ СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ ПРЕУЗЕО ИГОКЕУ: Брза реакција клуба из Лакташа

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Kako je saopštio klub, raskinuta je saradnja sa dosadašnjim prvim trenerom Vladimirom Jovanovićem, a njegovu ulogu će preuzeti Cvetković, njegov dosadašnji pomoćnik, prenosi portal "Sport Juga".

Marko Cvetković koji je već dve sezone na klupi Igokee, kao pomoćnik, debitovaće kao glavni trener već u subotu u Laktašima protiv ekipe Širokog.

Ko je Marko Cvetković?

Igračka karijera Marka Cvetkovića, rođenog 1977. godine u Nišu, trajala je od 1995. do 2012. godine. U rodnom gradu je i počeo i završio karijeru. Prve seniorske mečeve odigrao je u Viner Brokeru, a posljednje u Konstantinu.

U karijeri je nastupao za Slogu, Zdravlje, Vojvodinu, Spartak, Crvenu zvezdu.. Internacionalno iskustvo sticao je u Mađarskoj i Bugarskoj, nastupajući za Niređhazu i Lukoil.

Nakon što je 2012. godine okačio patike o klin, posvetio se trenerskom poslu, pa je tako prvo radio kao pomoćnik u Konstantinu, a zatim u par navrata i kao glavni trener. Bio je i strateg slovačke Handlove, te Napretka Junior iz Kruševca, a pomoćni trener Igokee m:tel postao je u junu 2022. godine.

Prvo je u klubu iz Aleksandrovca asistirao Draganu Bajiću, a potom i Jovanoviću kojem je bio pomoćnik i u reprezentaciji Srbije, na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 20 godina, koje se 2022. godine održalo u Tbilisiju. Srbija je tada bez poraza (7-0) stigla do titule.

Na klupi Igokee m:tel Marko Cvetković će debitovati u subotu (27. april), kada će u Laktaše stići Široki, u okviru petog kola Lige 6.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)