USIJANJE U EVROLIGI! Efes rastužio "grobare" pa odmah ispao "naglavačke", a Makabi iz Beograda pravo u plej-of!

Novosti online

16. 04. 2024. u 21:59 >> 21:59

Evroliga je ušla u novu fazu, a plej-in runda počela je u Beogradu.

УСИЈАЊЕ У ЕВРОЛИГИ! Ефес растужио гробаре па одмах испао наглавачке, а Макаби из Београда право у плеј-оф!

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, pravila takmičenja Evrolige predviđaju da se šest najboljih ekipa posle uobičajenog dela sezona direktno plasiraju u plej-of, a da se četiri sledeće sa tabele - kroz "plej-in" nadmeću za dva preostala mesta u klasičnom doigravanju.

I, ta četiri kluba su, redom, bili Makabi, Baskonija, Anadolu Efes i Virtus.

Novoustanovljeni propis, koji se služi tzv. "Pejdž-Mekintajer sistemom", predviđa da u plej-inu 7. sa tabele igra kao domaćin protiv osmog, a 9. sa 10. Pobednik prvog meča odmah prolazi u plej-of, a poraženi iz tog duela ima pravo na "popravni": on će, naime, sa pobednikom utakmice "9. protiv 10." igrati za poslednje mesto u doigravanju.

Ovog utorka, najpre je u Beogradu odigran meč "7. protiv 8.", a Makabi je deklasirao Baskoniju rezultatom 113:85.

Kodi Miler-Mekintajer je bio najbolji strelac tog meča, ali njegova 32 poena (šut za dva 11/13) nisu bili dovoljni da pokrenu Baskoniju. Sa druge strane, u Makabiju je briljirao tandem Lorenco Braun - Vejd Voldvin sa 29, odnosno 26 poena (Braun je pritom postigao čak sedam trojki iz osam pokušaja, a njegov pomenuti kolega imao 4/6 sa distance).

Tako je "ponos Izraela", koji zbog rata u Gazi već mesecima kao domaćin igra u srpskoj prestonici, izborio plasman u plej-of kao "sedmi učesnik plej-ofa" i zato će se u četvrtfinalu sastati sa drugoplasiranim timom na tabeli, Panatinikosom.

U drugoj plej-in utakmici, Anadolu Efes je kao domaćin izgubio od Virtusa, koji je u završnici "prelomio" meč i pobedom od 64:67 zakazao meč sa Baskonijom za poslednje preostalo mesto u plej-ofu. Poraženi turski tim, koji je u poslednjem kolu "istisnuo" KK Partizan iz ovog doigravanja, eliminisan je tako iz daljeg takmničenja.

Iskusni Tornike Šengelija sa 13, Avudu Abas i Ife Lundberg sa po 12, te italijanski veteran Marko Belineli sa 11 poena predvodili su ekipu iz Bolonje do podviga u Istanbulu. Što se tiče Efesa, kod njega je Vil Klajburn bio najefikasniji sa 22 poena, a 16 je, uz šut 1/5 sa distance, postigao Šejn Larkin.

Evroliga, parovi plej-ofa:

Real Madrid - pobednik meča Baskonija/Virtus

Panatinikos - Makabi

Monako - Fenerbahče

Barselona - Olimpijakos

Pobednici četvtrfinalnih megdana igraće na završnom, "F4" turniru Evrolige u Berlinu, gde se o evropskom šampionu odlučivalo i 2009. i 2016. godine.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave