KAMPANJA PROTIV JOKIĆA: Šakil mu zamera na odbrani, Vestbruk napadom brani sebe

V. P.

05. 04. 2024. u 14:54

PORAZ Denvera na gostovanju Klipersima (100:102) i promašen šut za pobedu Nikole Jokića neće promeniti činjenicu da srpski superstar čeka uručenje treće MVP titule u karijeri.

КАМПАЊА ПРОТИВ ЈОКИЋА: Шакил му замера на одбрани, Вестбрук нападом брани себе

FOTO: Tanjug/AP

Svakako neće ni kritike legendarnog Šakila O`Nila i egocentrične reči Rasela Vestbruka posle Džokerove 24. tripl-dabl utakmice u sezoni - 36 poena, 17 skokova i deset asistencija.

- Moraju da budu agresivni, svaki put kad imaju loptu trebalo bi da idu na Jokića i nateraju ga da igra odbranu. Trenutno, on ne igra odbranu, samo napad - rekao je Šek u analizi meča.

Nikoli odbrana definitivno nije jača strana, kao ni većini igrača u današnjoj NBA ligi, u kojoj se uglavnom vrednuju napadački statistički parametri. Na pitanje da uporedi sebe sa Jokićem, veteran Klipersa Vestbruk i lider večne liste sa 198 tripl-dabl mečeva reagovao je kao da je poliven vrućom vodom.

- Slušajte, niko nije kao ja! Da se tu zaustavimo. Nikola je paklen igrač, ali nije ja. Nisam ni ja on. Osvojio je dva puta MVP zvanje, teško ga je čuvati, sjajan je dodavač, zna kako se igra na pravi način. Takmiči se svake večeri, mi smo izvukli najbolje iz njega - brani Ras svoju zaostavštinu koju mu Jokić opasno ugrožava sa 129 tripl-dabl utakmica u dosadašnjem toku karijere.

U pozadini ove polemike, Bogdan Bogdanović je ostvario učinak od 17 poena i sedam skokova u porazu Atlante od Dalasa (95:109), dok je Nikola Jović kao starter Majamija ubacio 11 poena i uhvatio pet lopti, nedovoljno za pobedu nad Filadelfijom (105:109).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)