"NIKOLA JOKIĆ JE NAJGORI MVP U ISTORIJI" Amerikanac bez imalo srama napao zvezdu Denvera

Александар Илић
Aleksandar Ilić

04. 04. 2024. u 17:59

Nikola Jokić mnoge oduševljava neverovatnim potezima koje prikazuje na terenu, ali postoje i oni koji mu ne praštaju uspeh. Jedan od njih je nekadašnji košarkaš Vašington Vizardsa Gilbert Arenas.

НИКОЛА ЈОКИЋ ЈЕ НАЈГОРИ МВП У ИСТОРИЈИ Американац без имало срама напао звезду Денвера

FOTO: Tanjug/AP

Amerikanac sve češće govori o brojnim aktuelnostima iz NBA lige, a najčešće kritikuje Nikolu Jokića, verovatno kako ne bi pao u zaborav američke i svetske javnosti.  

- Jokić je verovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u poslednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosek od 35 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 3 ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto neverovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspeo - rekao je Arenas.  

Nije se tu zaustavio...

- Kada je Jokić 2021. osvojio nagradu, Denver je bio peti ukupno gledano, on je imao 26 poena, 8 skokova i 10 asistencija po meču, šta je istorijski po tome? Centar koji je umalo zabeležio tripl-dabl u proseku. Zamalo, znači nije uspeo, nego je bio blizu, dali su mu. Druga MVP titula je bila kada je Denver bio na 10. mesto u celoj ligi, 28, 8 skokova i 13 asistencija, šta je istorijski po tome - poručio je Arenas...

Gilbert Arenas je 2001. odabran kao 31. pik na NBA draftu, a 2013. godine završio je karijeru.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)