GOTOVO JE! Nikola Jokić treći put MVP NBA lige

Novosti online

04. 04. 2024. u 08:20

Srpski košarkaš Nikola Jokić dobiće MVP nagradu na kraju ove sezone.

ГОТОВО ЈЕ! Никола Јокић трећи пут МВП НБА лиге

FOTO: Tanjug/AP

Naime, novinar ESPN Tim Bontemps objavio je novi poredak u borbi za MVP nagradu.

Somborac je ubedljivo prvi, malo je verovatno da konkurencija može da ga stigne, pa je samo ostalo da zvanično proglase pobednika.

Tako će se naš as pridružiti legendarnim Mozesu Melounu, Lariju Birdu i Medžiku Džonsonu koji su u karijeri tri puta dizali MVP trofej. 

Prema ovom nezvaničnom glasanju, Jokić je prvi sa 953 poena i čak 85 glasova za najboljeg igrača lige. Njih 14 ga vide kao drugog u trci, dok je na treće mesto postavljen samo jednom. 

Na drugoj poziciji je Šej Gildžis-Aleksander sa 626 poena i 10 glasova za prvo mesto. 

Na trećem mestu je as Dalasa Luka Dončić sa (493/1), a dalje redom idu Janis Adetokumbo (334/2), Džejson Tejtum (119/2), Džejlen Branson (40), Entoni Edvards (27), Kavaj Lenard (4), Domantas Sabonis (3) i Džejlen Braun, koji je dobio svega jedan poen.

Podsetimo, Jokićev tim Denver je u ovom trenutku na deobi prvog mesta Zapada (imaju isti skor kao Minesota 53-23) na šest mečeva do kraja, dok je dugo prvoplasirana bila Oklahoma (52-24). Jokić ove sezone prosečno beleži 26,4 poena, 12,3 skokova i još devet asistencija.

Čak 23 puta imao je tripl-dabl, a dobro znamo da ne juri statistiku i da mu je mnogo puta nedostajao skok ili asistencija da bi ga ostvario.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona