ZVEZDA I PARTIZAN TRLJAJU RUKE! Alba napušta Evroligu i seli se u Evrokup

Novosti online

01. 04. 2024. u 13:20

Ukoliko je najnovija informacija specijalizovanog košarkaškog portala "Jurohups" tačna, to bi mogla da bude sjajna vest za Partizan i Crvenu zvezdu.

ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН ТРЉАЈУ РУКЕ! Алба напушта Евролигу и сели се у Еврокуп

FOTO: Profimedia

Naime, kako javlja urednik ovog portala Aris Barkas, postoji velika šanse da se Alba iz Berlina sledeće sezone preseli u Evrokup i tako otvori jedno mesto u Evroligi za sledeću sezonu.

Ako uzmemo u obzir da će jedno mesto uzeti osvajač ovogodišnjeg Evrokupa (Pariz, Burg ili Bešiktaš), jasno je da bi selidbom Albe u Evrokup, još jedno mesto bi ostalo nepopunjeno. Treba ovde napomeniti i da Burg baš i nije zanimljiv Evroligi.

Kako je Dubai prolongiran za onu tamo sezonu, jasno je da bi to mesto trebalo da popuni neko od timova koji ove sezone igraju Evroligu, a koji nisu vlasnici dugoročnih licenci.

Tu naravno dolazimo do dva kluba iz Srbije, odnosno onog koji ne osvoji ABA ligu, pošto će šampion regionalne lige sigurno dobiti pozivnicu.

Postojala je opasnost da baš jedan od dva beogradska tima bude precrtan za sledeću sezonu, ali ovo sa Albom bi vrlo lako moglo da znači da će "večiti" i naredne sezone igrati elitno takmičenje.

Ali svakako treba sačekati ozvaničenje ove odluke oko Albe, pa bi se onda moglo realno rasuđivati kakav će biti sastav Evrolige za sezonu 2024/2025.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)