"E, SAD SE VIDELO..." Ovako je Janis Sferopulos reagovao nakon što je Zvezda pobedila u Evroligi posle serije od šest poraza

Novosti online

22. 03. 2024. u 21:24 >> 22:57

Crvena zvezda je prekinula crni niz u Evroligi, a njen trener imao je šta da kaže.

Е, САД СЕ ВИДЕЛО... Овако је Јанис Сферопулос реаговао након што је Звезда победила у Евролиги после серије од шест пораза

Foto: Tanjug

Podsetimo, Zvezda je savladala Virtus iz Bolonje u Beogradu, a strateg crveno-belih Janis Sferopulos pohvalio je svoje izabranike i podsetio da, bez obzira u kakve probleme ekipa upala, a zdravstveni su prilično "osakatili" njegovu ekipu poslednjih nedelja, nema nikakvog opravdanja za odsustvo borbenosti.

Ovoga puta - nje je bilo taman koliko treba, što je trener i pohvalio:

- Imali smo toliko problema (u poslednje vreme), ali bez obzira na poteškoće u kojima se nađete, morate da se borite na terenu! Mislim da smo danas igrali pametnije, više smo želeli pobedu, više se borili za svaki posed. Meč smo kontrolisali počev od starta drugog poluvremena do kraja i mislim da smo ovaj trijumf zaslužili - istakao je Sferopulos pred kamerom EvroligaTV-a.

Konferencija za medije


Posle pobede u utakmici 31. kola Evrolige, Sferopulos je ovako započeo obraćanje novinarima na konferenciji za štampu:


„Imali smo mnogo problema i još uvek ih imamo, ali nismo prestajali sa borbom. Nismo bili nagrađeni u proteklom periodu, ali je zato pobeda nad Virtusom došla kao melem na poraze kojih je bilo dosta. Od srca čestitam ekipi na svemu što je prikazala na parketu. Svi do jednog su dali sve od sebe da stignemo do pobede. Pokazali smo i karakter. Nismo klonuli duhom kada je Virtus nadoknadio dvocifreni minus, naprotiv. Odgovorili smo još jačom igrom u oba smera. Hvala navijačima na podršci", istakao je Grk.

Dodaje da je ova pobeda izuzetno važna u psihološkom smislu. 

"Uspeli smo da pobedimo sami sebe, pokazali smo sami sebi da možemo mnogo više i bolje. Trijumf nad Virtusom mnogo će nam značiti u završnici sezone, kako u Evroligi, tako i u ABA ligi koja je prioritet. Ne volim da izdvajam igrače jer je košarka timska igra. Ipak, Teo je odigrao jednu od najboljih partija u sezoni, Bolombaj je bio na standarnom visokom niovu. Sada se videlo koliko nam je nedostajao Teodosić. Naglasio bih i sjajnu rolu Nedovića, koji je odigrao najbolju defanzivnu partiju u sezoni. Ponovo se vraćam na početak, ovo je pobeda ekipe, a ne pojedinaca", zaključio je Sferopulos.

 

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave