"E, TO BI BILO BAŠ LEPO" Ovako je Željko Obradović reagovao posle neverovatne utakmice Partizan - Cedevita Olimpija

Novosti online

03. 03. 2024. u 21:35

PARTIZAN je u utakmici na veliki broj poena pobedio Cedevita Olimpiju (110:102). Trener crno-belih Željko Obradović nije krio zadovoljstvo posle ovakvog epiloga u "Areni".

Е, ТО БИ БИЛО БАШ ЛЕПО Овако је Жељко Обрадовић реаговао после невероватне утакмице Партизан - Цедевита Олимпија

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

Strateg "parnog valjka" je najpre analizirao susret, a iskoristio je priliku da se zahvali publici na podršci.

- Počeo bih od tog rezultata. Igrala se prilično ofanzivna košarka. Prvo poluvreme veoma dobro napadački, sa izuzetnim porotokom lopte, a onda u drugom poluvremenu, kad smo počeli da ne igramo na taj način, tad smo i ušli u problem na utakmici. Sve u svemu, utakmica protiv tima koji je takođe bio raspoložen napadački. Važna pobeda, idemo dalje. Hvala svima koji su bili tu večeras da pomognu ekipi - rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle meča 21. kola ABA lige.

Dotakao se prvog poluvremena u kojem je Partizan oborio dva rekorda (najviše poena u prvoj četvrtini ikada u ABA ligi, i najviše posle 20 minuta igre).

- Pa dobro, dali smo 70 poena... Rekao sam da smo igrali izuzetno dobro u napadu, sa izuzetnim protkom lopte, i prepoznavali situacije. Raspoloženi igrači za napad, a čak je bilo i u prvom poluvremenu situacija koje su mogle bolje da se reše. Igrači su bili veoma raspoloženi napadački, "dogodilo se", što bi rekli.

Gosti iz Ljubljane se nisu predavali i uspeli su da se vrate, pored velikog zaostatka tokom prvog poluvremena.

- Rekao sam da smo prestali da imamo dobar protok lopte, sve što nas je krasilo u prvom poluvremenu. Počeli smo da igramo više individualno, i odatle su nailazili problemi. Takođe, Olimpija je tim koji trči u tranziciji, dali su neke lake koševe. I onda, košarka je takva igra da se sve praktično promeni za dva ili tri poseda. Došli smo u situaciju da oni dođu u poziciju da možda i okrenu utakmicu, ali na sreću smo odigrali dobro, pametno. Sve to izgleda drugačije kad se igrač baci za loptom, kad igrač zagradi protivničkog igrača sa loptom. Sve to odlučuje rezultat.

Za kraj je govorio o povređenim igračima.

- Na sreću, kod Ognjena (Jaramaza) nije ništa ozbiljno. Preporuka je bila do odmori ova dva, tri dana. Nadamo se da će početi već sutra sa individualnim treningom, mada je sutra slobodan dan za ekipu, a takođe i Naneli, oseća se mnogo bolje. On je vukao tu povredu ramena još od finalne utakmice u Kupu. I Tristan ima mali problem sa kolenom, ali nadam se da ću u utorak imati svih 15 igrača na treningu. Bilo bi lepo - zaključio je Obradović.

Podsetimo, Partizan u petak od 20.30 gostuje Armaniju u Milanu u Evroligi.

BONUS VIDEO: Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!