ZBOG RUBIJA U VEĆU HALU: Barselona razmatra povratak u staru dvoranu

Novosti online

28. 02. 2024. u 14:15

Košarkaški klub Barselona mogao bi uskoro da se vrati u dvoranu Sant Đordi na Monžuiku, gde je igrao tokom devedestih godina.

ЗБОГ РУБИЈА У ВЕЋУ ХАЛУ: Барселона разматра повратак у стару дворану

FOTO: Profimedia

Barselona je do sada nastupala u dvorani Blaugrana, koja ne ispunjava standarde Evrolige, ali su iz uprave takmičenja izašli u susret Kataloncima zato što su imali problema da popune dvoranu Sant Đordi koja je po kapacitetu značajno veća nego dvorana u kojoj trenutno igraju.

Međutim, nakon dolaska Rikija Rubija u Barselonu, potražnja za kartama se značajno povećala, te su čelni ljudi bivšeg evropskog šampiona odlučili da razmotre selidbu u veću dvoranu.

Dvorana na Monžuiku sagrađena je za Olimpijske igre 1992. godine. U njoj su se održavala takmičenja u umetničkoj gimnastici, odbojci i rukometu.

Održana su i tri fajnal-fora Evrolige – 1998, 2003. i 2011. godine.

Dvorana Sant Đordi je bila i domaćin Evropskog prvenstva u košarci 1997. godine, Svetskog prvenstva u plivanju 2003. godine, kao i završnice Kupa kralja 1997. i 2012. godine.

BONUS VIDEO: Košarkaši Srbije stigli i u Tbilisi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)