VELIKO SRCE NIKOLE MIROTIĆA! Slavni košarkaš usred sezone posetio Kosovo i srpske svetinje

Novosti online

21. 02. 2024. u 08:15

KOŠARKAŠ Armanija Nikola Mirotić posetio je Prizrensku bogosloviju.

ВЕЛИКО СРЦЕ НИКОЛЕ МИРОТИЋА! Славни кошаркаш усред сезоне посетио Косово и српске светиње

Foto: Instagram/ Bogoslovija Prizren

Iskoristio je iskusni krilni centar kratku pauzu pod obručevima da ode na Kosovo i Metohiju i da obiđe srpske svetinje. Slikao se sa polaznicima bogoslovije i na bogosluženju, videli smo ga kako pomaže u svakodnevnom radu monasima, sveštenicima i učenicima, ali je naravno bilo vremena i za malo košarke. 

"Košarkaš Nikola Mirotić sa porodicom tokom dana posetio je našu školu i sa učenicima učestvovao u nekim od njihovih dnevnih aktivnosti. Bila je ovo prilika i da se oproba u bacanju trojki", navodi se u objavi Prizrenske bogoslovije.

Prizrenska bogoslovija osnovana je 1871. godine u kući ktitora Simeona Andrejevića Igumanova i bila je jedno od ključnih mesta pravoslavne vere kod Srba, ne samo na prostoru Kosova i Metohije. Radila je nesmetano sve do ratova 1999. godine kada su đaci i profesori zbog NATO agresije, ali i napada albanskih terorista, zbog bezbednosti morali da budu evakuisani u Niš.

Bogoslovija je tamo nastavila da egzistira, a 2004. u martovskom nasilju je ona zapaljena od strane pobesnele rulje. Ipak 21. septembra 2011. godine je obnovljen njen rad i od tada funkcioniše na starom mestu. 

U Prizrenu se nalazi i Crkva Bogorodice Ljeviške, zadužbina kralja Milutina iz 14. veka, manastir Svetih arhangela koji je zadužbina cara Dušana kao i Crkva Svetog spasa, Saborna crkva Svetog velikomučenika Đorđa, kao i tridesetak manjih crkava.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona