DRŽAVA ČEŠLJA "VEČITE": Inspekcije u prostorijama Zvezde i Partizana

V. P.

20. 02. 2024. u 19:36

VEČITI beogradski rivali u nedelju su izneli podatke o strukturi prihoda po sezonama i učešću državne pomoći u finansiranju. Dva dana kasnije, nadležni republički organi počeli su proveru poslovanja Crvene zvezde i Partizana.

ДРЖАВА ЧЕШЉА ВЕЧИТЕ: Инспекције у просторијама Звезде и Партизана

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su obavestili javnost da se od juče u njihovim prostorijama sprovode dve kontrole - poreska i budžetska. Kontrola Poreske uprave obuhvata period od 1. januara 2022. do 31. decembra 2023. godine, Budžetska inspekcija vrši proveru poslovanja od 1. juna 2022. do današnjeg dana.

- Podsećamo da je Budžetska inspekcija, čiji je zadatak da obavi kontrolu namene trošenja svih sredstava koje je naš klub dobio od države, već obavila detaljnu kontrolu za period od 1. januara 2012. do 31. maja 2022. godine, kao i da je tada sačinila zvaničan zapisnik bez bilo kakvih primedbi i prekršaja - navodi Zvezda u saopštenju. - Pozdravljamo sve napore da se od strane nadležnih državnih organa u dinar utvrdi poslovanje svih košarkaških klubova u Republici Srbiji, kao i klubova u drugim sportovima. Upravo zbog toga inspekcije su dobro došle u naš klub.

Ubrzo nakon što su crveno-beli obelodanili da je u toku provera njihovog poslovanja, u javnost je procurila informacija da se sprovodi isti postupak u prostorijama Partizana u Humskoj.

Podsećamo, prema objavljenim podacima država je u poslednjih šest takmičarskih sezona pomogla Zvezdi i Partizanu ukupnim iznosom koji premašuje 45.000.000 evra.


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!