POKAZALI ZUBE EVROLIGAŠIMA: Čačak i Vojvodina pokupili simpatije sjajnim nastupima u Kupu

Đ. S.

17. 02. 2024. u 22:19

MALO je košarkaških zaljubljenika u Srbiji koji u polufinalnim mečevima Kupa Radivoja Koraća nisu već unapred videli okršaj srpskih ABA ligaša. Problem je samo što su igrači Čačka 94 i Vojvodine, dve ekipe iz KLS, imali druge planove. I jedni i drugi, srušili su favorizovanu Megu i Borac u četvrtfinalu, a zatim i u polufinalu ostavili sjajan utisak pokazavši zube "večitim" rivalima.

ПОКАЗАЛИ ЗУБЕ ЕВРОЛИГАШИМА: Чачак и Војводина покупили симпатије сјајним наступима у Купу

FOTO: A. Ilić

Ni navijači Crvene zvezde, ni Partizana nisu mogli spokojno da sede 40 minuta u okršajima sa Čačanima i Novosađnima. Za nijansu bolje izdanje, pružili su košarkaši Vojvodine koji su skoro 35 minuta igrali egal utakmicu sa crno-belima, ali su na kraju morali da polože oružje pred objektivno, mnogo jačom ekipom (80:67).

Posebne pohvale idu i na račun mladog trenera Vojvodine Miloša Isakov Kovačevića (34) koji je odlično pripremio svoje pulene za dvoboj sa evroligašem iz Humske i očigledno bio posebno motivisan da se prikaže u najboljem svetlu pred Željkom Obradovićem.

- Ne da nema svake večeri, nego se nekad u životu trenera ne desi da igra protiv najvećih svih vremena. Meni se to desilo sa 34 godine i izuzetno mi je drago zbog toga. Hvala mojim igračima koji su mi to omogućili. Čestitke na pobedi ekipi Partizana i puno sreće u nastavku sezone, da ostvare sve ciljeve. Kada se pogleda ipak ceo meč, mislim da smo imali šta da pokažemo. Možda je ova razlika i prevelika, činjenica je da su igrali sa dozom rezerve zbog finala, ali na kraju možemo ponosno da se vratimo kući iz Novog Sada - rekao je Isakov Kovačević na konferenciji za medije.

Rebrača: Vrede za ABA ligu

PREDSEDNIK Vojvodine, legendarni srpski košarkaš Željko Rebrača, za 20 meseci je od novosadskog tima napravio lidera KLS i logično je da posle ovakvog nastupa u Nišu, sanja i mesto na jadranskoj sceni.

- Treba da budemo zadovoljni, došli smo na raskrsnicu sa koje možemo da idemo dalje, na sledeći stepenik, da se dižemo. Želimo da idemo gore. Imamo petogodišnji plan i ovo nam sve mnogo znači, da steknemo još više samopouzdanja i da momci shvate koliko vrede, a mislim da vrede za ABA ligu - poručio je Rebrača.

Lepe uspomene iz Niša poneo je i Petar Rakićević, krilni košarkaš Vojvodine, inače lidera KLS.

- Bilo je izvanredno igrati u ova dva dana pred punim "Čairom". Ponosan sam na svoje momke i stručni štab, kako smo izgledali 35 minuta. U prvom poluvremenu smo pokazali da možemo da odigramo dobru utakmicu protiv ovako jakog Partizana - dodao je Rakićević.

Iako su na kraju okončali meč protiv Crvene zvezde sa minusom od 35 razlike, i košarkaši Čačka 94 i te kako mogu biti ponosni na sve učinjeno na Kupu Koraća. Naročito zbog trijumfa nad gradskim rivalom iz ABA lige, a kasnije i zbog prvog poluvremena protiv čete Janisa Sferopulosa.

- Mi smo pre dva dana videli i osetili ABA ligu, a večeras je bila Evroliga. Za nas novo iskustvo. Mogu da kažem lepa priča, od plasmana u Kup, preko četvrtfinala sa Borcem, do meča sa Zvezdom. Neverovatan ambijent, više od polovine moje ekipe nije imalo priliku da igra protiv evroligaša. Mi jesmo novi u svemu ovom, drugi korak u KLS, želimo da napredujemo dalje. Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi i želim sve najbolje. Hoću da naglasim, ljudi iz kluba su sinoć organizovali dva autobusa sa klincima iz mlađih kategorija, oni su nas pratili i gledali, velika stvar i pobeda za sve nas iz kluba - kazao je Đorđe Mićić, trener Čačka 94, inače osmoplasiranog tima iz KLS.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)