BOGDAN BOGDANOVIĆ LIDER DRUGE POSTAVE: Naš as mogao bi da se približi rekordu

S. R.

06. 02. 2024. u 19:30

KAD vam je potrebna "sveža krv" sa klupe, boljeg igrača u NBA ligi od Bogdana Bogdanovića nema. Košarkaš Atlante imao je košgeterski doprinos od 16 poena, koji je ukrasio sa šest asistencija i tri skoka, ali uprkos tome nije uspeo da spreči poraz svog tima od Los Anđeles Klipersa, u izrazito efikasnoj utakmici (149:144).

БОГДАН БОГДАНОВИЋ ЛИДЕР ДРУГЕ ПОСТАВЕ: Наш ас могао би да се приближи рекорду

FOTO: Tanjug/AP

U susretu "jastrebova" sa ekipom iz Grada anđela kapiten reprezentacije Srbije došao je do 710 poena ove sezone u najjačoj ligi na svetu, po čemu je trenutno statistički lider i najbolji igrač druge postave. Sa prosekom od 17,1 koševa u dosadašnjem delu prvenstva, ukoliko bi nastavio istim tempom, mogao bi da se nađe u top 10 po ovom parametru. Ipak, sa 32 meča do kraja Bogi bi morao da zapne ne bi li svrgao sa trona Rikija Pirsa, koji je u sezoni 1990/1991. postigao 1.556 poena igrajući za dva tima - Milvoki i Sijetl, sa prosekom od 20,5. Ako bi se gledalo kroz brojke, Bogdanović ima sličnu sezonu, kao i Džej-Ar Smit 2012/2013. kada se zaustavio na 1.446 poena. Zasada je sigurno da je Bogdan najbliži priznanju "najbolji šesti igrač" u NBA ligi.

Drugi Srbin u NBA nije se proslavio, pošto je Toronto Darka Rajakovića ubeležio težak poraz od Nju Orleansa (100:138).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu