ZVEZDA DEKLASIRANA U PODGORICI: Budućnost očitala lekciju prvaku Srbije

Александар Илић
Aleksandar Ilić

05. 02. 2024. u 19:05

KOŠARKAŠI Crvene zvezde gostovali su u dvorani "Morača" ekipi Budućnosti. Slavio je podgorički predstavnik 84:62 (22:18, 24:18, 13:15, 25:11)

ЗВЕЗДА ДЕКЛАСИРАНА У ПОДГОРИЦИ: Будућност очитала лекцију прваку Србије

FOTO: Budućnost/Filip Roganović

Nije Crvena zvezda ličila na sebe, nakon poraza od Barselone u Evroligi "lečili" su rane na neugodnom gostovanju u regionalnom prvenstvu. Ušli su u njega crveno-beli sa skorom 16-2, dok je Budućnost imala 13:5, koliko ima i Partizan. Ipak, vicešampion regionalnog prvenstva i šampion Srbije, od starta meča delovao je umorno i neraspoloženo za igru.  

Odličnu prvu deonicu odigrala je domaća ekipa, nošeni sjajnom atmosferom sa tribina, ubacili su dve vezane trojke i najavili dobro veče. Na trenutak im je stao šut. Ušao je tim Andreja Žakelja u egal, da bi na kraju ipak domaćin dobio uvodnih 10 minuta 22:18.

FOTO: Budućnost/Filip Roganović

Nastavio je crnogorski predstavnik sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini.

Ukupnom serijom 14:0 došla je Budućnost do osetne prednosti 31:18. Imali su Podgoričani odličnu selekciju šuta kojom su prednost održavali vođstvo, uz skok i asistencije na svojoj strani - na poluvremenu 46:36.

Nervozna igra oba tima usledila je u trećem periodu za četiri minuta Zvezda je uspela da postigne četiri poena, i spusti se na dva poseda zaostatka, a Vladimir Mihailović trojkom upisao je prve poene za svoj tim u nastavku meča, usledila su pet vezana poena Jogija Ferela.

FOTO: Budućnost/Filip Roganović

Nastavak je doneo nervoznu igru sa dosta faulova u napadu, gosti su se mučili i u ofanzivi, a Budućnost je igrala taman toliko da održi ranije stečenu prednost, nakon tri deonice - 59:51.

Daleko od toga da se može reći da je Budućnost bila kvalitetan protivnik u poslednjoj deonici, ali Zvezda je lošim šutem i izgubljenim loptama ne uspeva to da koristi.

Raspad sistema, tako se može okarakterisati igra Beogradskog tima. Dve izgubljene lopte imao je Jago dos Santos i plus nesportski faul, nakon toga faul u napadu napravio je i Nedović, a za 15 minuta u drugom poluvremenu crveno-beli ubacili su svega 20 poena, što najbolje oslikava ofanzivnu nemoć Zvezde.

Raspucali su se "plavi", u završnici, a pomalo neverovatno zvuči podatak da su imali 17 izgubljenih lopti, naspram 13 Zvezde, ali su ipak upisali jednu od najubedljivijih pobeda nad šampionom Srbije - Crvenom zvezdom, 84:62.

BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA 80:59 (22:18, 24:18, 13:15, 21:8)

Budućnost: Mihajlović 6, Magi 13, Friman 5, Slavković 4, Makondu 4, Ferel 18, Džouns 7, Tanasković 6, Vrajt 9, Popović, Pol, Kamenjaš 12

Zvezda: Smart 5, Lazarević 1, Teodosić 8, Hanga, Davidovac, Mitrović 16, Tobi, Bolomboj 9, Nedović 10 Gedraitis 8, Gilespi, Dos Santos 5

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!