DŽEKPOT NA AZURNOJ OBALI: Partizanu u Monaku potrebna prva velika pobeda van svoje kuće

V. Preradović

30. 01. 2024. u 13:57

NEMA bolje terapije za traumu od jedne velike pobede u Evroligi. Dupla doza bi uklonila sve nelagode Partizana usled poraza od Zvezde u regionalnom derbiju, ali i jedna je sasvim prihvatljiva na ovonedeljnim gostovanjima timovima stacioniranim u plej-of zoni nakon 23 kola.

ЏЕКПОТ НА АЗУРНОЈ ОБАЛИ: Партизану у Монаку потребна прва велика победа ван своје куће

FOTO: M. Vukadinović

Crno-bele u sredu očekuje duel sa Monakom u specifičnom ambijentu sale "Gaston Medesan" u suterenu stadiona "Luj Drugi" (19.00), potom u petak nešto sasvim drugačije, okršaj sa Virtusom pred 10.000 temperamentnih navijača u bolonjskoj "Segafredo areni" (20.30).

Timove Željka Obradovića i Saše Obradovića trenutno razdvajaju četiri pozicije na tabeli, ali tek jedna pobeda u tom uskom procepu između šestog i desetog mesta. Primarni cilj je izbrisati tu razliku, sekundarni sačuvati bolji odnos u međusobnim susretima, što podrazumeva poraz unutar margine od četiri poena. U decembarskom meču u "Areni" Partizan je savladao Monako sa 89:85.

- Svesni smo njihovih kvaliteta, ali idemo sa velikim ambicijama - kaže Željko Obradović. - Znamo koliko su važni svi mečevi do kraja. Monako može da igra sa četvoricom niskih igrača, sa trojicom visokih, ponekad i četvoricom. U odbrani, naravno, koriste preuzimanje. Na te stvari moramo da reagujemo u toku utakmice. U poslednje vreme smo imali odlične momente, ali i loše. To je bitno kada se priča o ovoj, ali i svakoj narednoj utakmici.

Treći, na duže staze možda i najvažniji cilj - dokazati sebi da si u stanju pobeđuješ na teškim gostovanjima. Crno-beli su u dosadašnjem delu sezone samo tri puta pobedili van svoje novobeogradske tvrđave, protiv Valensije, Žalgirisa i Asvela. Imaju više sličnosti nego razlika sa timom iz Kneževine, koji takođe igra neuporedivo bolje u svom domu, iako mu podršku pruža najviše 5.000 ne baš strastvenih fanova košarke. Vrhunac su doživeli kada su im Saša i njegovi igrači priredili kraljevsku gozbu u duelu sa Realom u pretprošlom kolu (98:74).

VERUJE U DVE POBEDE

OBRADOVIĆ je u Monako poveo 15 igrača, na dan utakmice doneće odluku o trojici prekobrojnih. Među njima svakako neće biti brazilski centar Bruno Kaboklo.

- Očekujem da odigramo dobru utakmicu. Napredujemo, igramo veoma dobro u Evroligi u poslednje vreme. Verujem da ćemo se vratiti u Beograd sa dve pobede. Imamo dobar tim i mislim da smo sposobni za to. Moramo da igramo timski, sa mnogo uložene energije.

Uočljive su i sličnosti u igri timova pod vođstvom dvojice Obradovića. Nije slučajnost, jer je mlađi kao reprezentativac prošao kroz trenerske ruke starijeg. Glavni sistem je eksploatacija "mismeč" situacija do maksimuma, pik uglavnom sredstvo da se do njih dođe. Stoga i nizak rejting u broju asistencija, Monako je na 14. mestu, Partizan tek na 17. Još su bliži u broju šuteva za tri poena, i po tom parametru su pri dnu - Sašina ekipa je 15, Željkova 17.

Ta košarka iziskuje veliki individualni kvalitet i obe ekipe su štiklirale taj kvadratić. Imaju pojedince koji ne zavise od napamet naučenih obrazaca, imaju i izrazite vođe. Monako Majka Džejmsa, vodećeg strelca Evrolige sa 19,2 poena po meču i lidera MVP trke, koga su crno-beli najčešće uspevali da izbace iz koloseka. Partizan Kevina Pantera, koji je u decembarskom susretu sa Monakom sa 25 poena postavio lični rekord sezone. Kapiten u tom izdanju potreban je za džekpot u kazinu na Azurnoj obali.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)