ČEMBERLEJN, KOBI, PA DONČIĆ: Nestvarna igra Slovenca protiv Bogdanovića i Hoksa, ispisao impresivnu istoriju (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

27. 01. 2024. u 08:15

Neverovatno veče u NBA imao je Luka Dončić. Od asa Dalasa u istoriji lige imali su bolji učinak samo Vilt Čemberlejn i Kobi Brajant. Slovenac je Hoksima ubacio neverovatna 73 poena, uz sjajan procenat šuta. Za Atlantu Tre Jang 30 i Bogdan Bogdanović 24 poena. Atlanta – Dalas 143:148.

ЧЕМБЕРЛЕЈН, КОБИ, ПА ДОНЧИЋ: Нестварна игра Словенца против Богдановића и Хокса, исписао импресивну историју (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Vilt Čembrlen je 1962. godine igrajući za Filadelfiju ubacio Njujorku 100 poena. Iza rekorda ostale su samo brojne priče i jedna fotografija. Pune 44 godine kasnije, Kobi Brajant je Torontu dao 81 poen.

I naredni rekord pripada Čembrlenu, kojije 1961. godine Lejkersima ubacio 78 poena.

I onda, revolveraški nastup Luke Dončića u Atlanti – 73 poena, uz deset skokova i sedam asistencija, za pobedu Dalasa 143:148 i četvrto mesto na večnoj listi najboljih poenterskih rola u NBA ligi.

Vilt Čembrlen je, doduše, u ludačkoj sezoni 1962. godine, uz 100 poena, na još dva meča ubacio po 73 koša, koliko je 1978. godine postigao i legendarni strelac Nagetsa Dejvid Tompson.

Dalas je skoro ceo meč imao između osam i deset poena prednosti, ali je Atlanta uz malo angažovaniju odbranu i udvajanje Dončića, pred kraj utakmice, u dva navrata uspela da priđe na svega četiri poena zaostatka.

Ipak, to je bio krajnji domet domače ekipe, u kojoj je najbolji strelav bio Tre Jang sa 30 poena, odnosno šest više od i noćas sjajnog Bogdana Bogdanovića.

U pobedničkoj ekipi 21 poen ubacio je Džoš Grin, dok je Dante Eksum na terenu proveo 27 minuta i ubacio devet poena, uključujući i važnu trojku pred kraj meča.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)