"NEĆU CIRKUS!" Ovako je Nikola Jokić reagovao kada je upitan o iznenadnoj smrti Dejana Milojevića

Novosti online

24. 01. 2024. u 21:58

SRPSKI košarkaški trener Dejan Milojević je preminuo prošle srede nakon što je doživeo srčani udar u Solt Lejk Sitiju, a ta vest rastužila je mnoge. Naravno, Nikola Jokić, kao jedan od najpoznatijih "đaka" pomenutog stratega, izuzetno je potresen onime što se desilo.

НЕЋУ ЦИРКУС! Овако је Никола Јокић реаговао када је упитан о изненадној смрти Дејана Милојевића

FOTO: Tanjug/AP

- Volim ga, moja porodica je u šoku. Volim njegovu celu familiju - rekao je Jokić o preminulom Milojeviću.

Upravo je pomenuti stručnjak trenirao Jokića u Megi i značajno  mu pomogao da dođe do NBA lige.

Ipak, Jokić za američke medije nije želeo previše da priča o Milojeviću i zajedničkim danima.

- Ne želim da pravim "cirkus" od toga. Ovo je privatna stvar - istakao je Jokić i stavio tačku na, očigledno, za njega veoma, veoma bolnu temu.

Dejan Milojević - biografija

Rođen u Beogradu, 15. aprila 1977. godine, Dejan Milojević je košarkom počeo da se bavi u KK Beovuk. Potom je igrao za FMP i podgoričku Budućnost, odakle prelazi u KK Partizan, sa kojim osvaja dve titule nacionalnog prvaka.

U dresu Partizana, Milojević je na utakmici Evrolige, 2. decembra 2004. godine imao rekordni indeks korisnosti 55 protiv Olimpijakosa (35 poena, 14 skokova). Uz brojna individualna priznanja i kapitensku traku, Milojević je srca navijača crno-belih osvojio kao beskompromisni borac i čovek koji je bio spreman da na terenu ostavi i poslednji atom snage.

Dejan Milojević i Nikola Jokić / FOTO: ABA liga/Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Milojević je potom igrao za Valensiju i Galatasaraj, odakle je u leto 2009. ponovo stigao u redove crno-belih. Ipak, zbog povrede kolena, on je 1. septembra 2009. godine objavio kraj igračke karijere.

Osim na klupskom planu, Dejan Milojević je bio uspešan i u dresu reprezentacije SR Jugoslavije sa kojom je 2001. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Takođe, sa "U-20" selekcijom, Milojević je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji. 

Trenersku karijeru Dejan Milojević je započeo u KK Mega gde je radio od 2012. do 2020. godine. Potom je radio i u Budućnosti, da bi od 2021. godine do iznenadne smrti bio asistent Stivu Keru u ekipi Golden Stejt voriorsa, s kojom je postao i NBA šampion.

Od 2019. do 2021. godine, Dejan Milojević je bio asistent selektora Igora Kokoškova u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. 

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao