NESTVARAN PREOKRET PARTIZANA: Crno-beli se vratili iz velikog minusa i pobedili Makabi

Novosti online

12. 01. 2024. u 22:37

KOŠARKAŠI Partizan pobedili su Makabi posle neverovatnog preokreta sa 88:79 (11:29, 25:23, 31:15, 21:12) u 21. kolu Evrolige u punoj "Areni".

НЕСТВАРАН ПРЕОКРЕТ ПАРТИЗАНА: Црно-бели се вратили из великог минуса и победили Макаби

FOTO: M. Vukadinović

Ni najbolji režiseri ne bi bolje režirali ono što se desilo ove večeri u Beogradu. Tim iz Tel Aviva je kao iz snova počeo meč pošto je poveo sa 16:0. Domaćin je tek posle skoro šest minuta preko Bruna Kabokla došao do prvih poena.

Nije se stanje na parketu mnogo promenilo u prvom poluvremenu. Uspeo je tim Željka Obradovića u par navrata da dođe do -12, ali je gost na odmor otišao sa velikih +16 - 36:52. U jednom momentu je čak bilo i 24 razlike u korist gostiju.

U tom delu meča igrao je praktično samo Pi Džej Doužer koji je bio jedini, uz povremeno Nanelija da pronalazi rešenja u napadu.

Ipak, drugo poluvreme doneo je potpuno drugačiju sliku. Partizan se rastrčao, počeo je da igra sjajno na oba kraja terena. Prednjačio je Džejms Naneli u trećem kvartalu koji je Kevin Panter presedeo na klupi.

Nije domaći tim poremetilo ni to što je bek morao ranije u svlačionicu zbog dva nesportska faula. Partizan je nastavio da

Koliko je odbrana crno-belih bila neverovatna u trećem i četvrtom periodu pokazuje podatak da Makabi nije pogodio nijednu trojku (0/16), a u prvom poluvremenu ih je dao osam.

Takođe, "ponos Izraela" je postigao samo 27 poena u drugom delu susreta, a kada je tako teško je pobediti Partizan u "Areni".

Najefikasniji kod crno-belih bio je Pi Džej Doužer sa 23 poena, dok je Džejms Naneli dodao 20. Na drugoj strani najbolji je bio Vejd Boldvin sa 19, pratio ga je Roman Sorkin sa 14.

Partizan sada ima učinak 11-10, a Makabi 12-9.

Partizan - Makabi 88:79 (11:29, 25:23, 31:15, 21:12)

Dvorana: "Štark Arena". Gledalaca: 20.066. Sudije: Matej Boltauzer, Jakub Zamojski, Rain Perandi.

Partizan: Smit, Ledej 7, Koprivica, Panter 5, Smailagić 9, Jaramaz 5, Naneli 20, Trifunović 8, Doužer 23, Ponitka, Kaminski, Kaboklo 11.

Makabi: Klivlend 5, Veb 7, Braun 7, Boldvin 19, Menko, Sorkin 14, Dibartolomio 4, Rivero 9, Koen, Nibo 5, Blat 9, Kolson.

 

Četvrta četvrtina: Partizan - Makabi 88:79

40' - Meč je okončan trojkom Kevina Pantera. Neverovatan preokret crno-belih i velika pobeda.

39' - Propuštaju šanse i jedni i drugi. Najpre Trifunović polaganje, a potom Kolson trojku i Braun zicer.

38' - Smailagić je poslao Veba na liniju penala i to je centar Partizana napravio nesportski faul. Veb je oba puta bio precizan.

37' - Nestvarna utakmica Doužera. Opet šut sa poludistance i opet pogodak. Boldvin je na drugoj strani poentirao iz prodora.

36' - Makabi teško poentira iz igre. Dibartolomio je pogodio sa linije penala. Sa visokim lukom je šutirao Doužer i uspeo je da pogodi. Igra sjajnu utakmicu bek crno-belih.

35' - Upisao se i Kevin Pentar tek sad. Nije ga bilo u igri celu treću četvrtinu, sada se vratio i pogodio sa poludistance.

34' - Dobar pik end rol Dibratolomija i Sorkina i zakucavanje centra Makabija. Na drugoj strani Doužer je pogodio trojku.

FOTO: M. Vukadinović

33' - Novi pogodak van linije 6,75 za domaće, ovoga puta precizan je bio Jaramaz. I posle dva minuta igre u četvrtoj četvrtini Oded Kataš je bio prinuđen da zatraži tajm-aut. Nibo je napravio korake, sudije to nisu videle, ali jesu potom faul nad njim. On je promašio oba penala.

32' - Promašio je Smailagić, ali je neko iz Makabija dao autokoš. Tim iz Tel Aviva je potom izgubio loptu pošto je Nibo napravio grešku u koracima. Smailagić je potom pogodio i trojku.

31' - Prvi napad Partizana počeo je faulom u napadu Nanelija. Nakon gledanja snimka dosuđen mu je nesportski faul i igrač Partizana je zbog dva takva prekršaja završio utakmicu. Boldvin je pogodio oba penala.

Treća četvrtina: Partizan - Makabi 67:67

30' - Boldvin se izborio za dva penala, ali bio je polovičan. Ostalo je 3,5 sekunde do kraja treće četvrtine i Boldvin je uspeo da pogodi, pa će se u poslednji kvartal ući sa nerešenim rezultatom - 67:67.

30' - Kakva sekvenca Partizana. Najpre je Kaboklo udario rampu Riveru, da bi potom Ledej zakucao u kontri i to pod faulom. Krilni centar domaćeg tima iskoristio je i dodatno bacanje.

FOTO: M. Vukadinović

29' - Sorkin na jednoj i Kaboklo na drugoj strani pogađaju. Rivero je sa linije penala oba puta bio precizan. Identičan učinak imao je Kaboklo na drugoj strani.

28' - Probio je Naneli i video usamljenogLedeja koji je pogodio trojku. Potom je Neneli pogodio trojku. Fenomenalna igra crno-belih u drugom poluvremenu.

27' - Ostao je sam Trifunović na šutu van linije 6,75 i bio je precizan. Tehničku je zbog prigovora zaradio Veb, a taj poklon je iskoristio Naneli da pogodi sa linije penala.

26' - U kakvom ritmu je Naneli. Pogodio je trojku i samo je minus 5 - 51:56. Meč će se nastaviti posle televizijskog tajm-auta. Posle nesportske Nanelija oba bacanja je pogodio Veb. Boldvin je potom ostao zaboravljen pod košem i došao je do lakih poena.

25' - Crno-beli su na minus 10 nakon poena Nanelija. Prošetao se Naneli kroz reket gostiju i posle dužeg vremena domaćin je na jednocifrenom zaostatku.

24' - Promašio je Jaramaz trojku, ali je Kaboklo bio na pravom mestu i poentirao je iz ofanzivnog skoka. Počeo je Partizan sve više da spušta loptu na Brazilca što Makabiju predstavlja problem.

FOTO: M. Vukadinović

23' - Podigao se Boldvin na poludistancu i pogodio. To su šutevi koje obično pogađa u visokim procentima. Kaboklo je realizovao dva bacanja.

22' - Pokupio je Trifunović promašaj Nanelija i vratio loptu u koš. Neverovatan koš Paritzana. Dva puta je pretilo da lopte ode u aut, ali na nestvaran način je na kraju poenima Jaramaz završen napad.

21' - Prvi napad u drugom poluvremenu Makabi nije realizovao, pošto je Lorenco Braun promašio trojku.

Druga četvrtina: Partizan - Makabi 36:52

20' - Odmah pošto je prešao polovinu terena Blat je pogodio trojku. Naneli se potom zaleteo ka košu rivala i pogodio flouter, a poluvreme je okončano još jednom trojkom Blata.

20' - Trifunović je trebalo da ima dva bacanja, ali imaće samo jedno, pošto se priznao koš jer je Sorkin dirao obruč. Bek Partizana je iskoristio i dodatno bacanje.

19' - Promašio je Doužer trojku, ali do Nanelija je stigla koji je poentirao za dva. Rivero je razgrnuo odbranu Partizana i uspeo nekako da poentira.

18' - Kaboklo je izblokirao Brauna, a potom je Naneli uspeo da pogodio drugu trojku. Naterao je to na tajm-aut Kataša, već drugi o ovoj četvrtini.

17' - Pojavio se Doužer i popravio promašaj Kabokla, a na drugoj strani Sorkin je poentirao ispod koša crno-belih. Ostao je protiv Doužera i iskoristio visinsku prednost za lake poene.

16' - Smailagić je bio polovičan sa linije penala. Iskoristio je Doužer to što je rival u bonusu i izborio se za dva bacanja. Bivši igrač Denvera je oba puta bio siguran.

FOTO: M. Vukadinović

15' - Crno-beli su napravili seriju 5:0 i nakon poena Doužera minutom odmora je reagovao Kataš. Odbranio se Partizan, ali je Makabi nekamo došao do ofanzivnog skoka i na kraju je trojku pogodio Boldvin.

14' - Ostao je sam Naneli na šutu za tri poena i bio je precizan. Podigao je Partizan nivo agresivnosti u odbrani i napad gostiju se zavšrio greškom u koracima Niba.

13' - Nastavlja da pogađa Doužer. Na drugoj strani sam je ostao Rivero pod košem i samo je spustio loptu u koš.

12' - Jedini raspoložen u Partizanu je Doužer. Ovo je bio njegov osmi poen. Naskočio je na poludistancu i bio je precizan. Trojku je pogodio i Klivlend.

11' - Veb je ostao sam u levom uglu i pogodio trojku. To je četvrti pogodak gostiju van linije 6,75. Potom je i Rivero u narednom napadu poentirao pod faulom Smailagića.

Prva četvrtina: Partizan - Makabi 11:29

10' - Daleku trojku uzeo je Blat i pogodio. Dobar je šuter plejmejker tima iz Tel Aviva. Ovo mu je bio prvi koš na utakmici. U strelce se upisao i Smailagić. Glupo je Partizan primio koš u poslednjim trenucima prve četvrtine. Ceo koš je promašio Blat, ali lopta je pala u ruke Antonijusu Klivlendu koji ostao sam ispod koša.

9' - Nije Partizan pogodio, no lopta se srećno odbila do Doužera koji je zakucao. Polovičan sa linije penala bio je Rivero.

8' - Dotrčao je Boldvin i pogodio trojku. Nakon toga Doužer promašuje polaganje. Crno-beli trenutno šutiraju iz igre 2/11. Sa poludistance precizan je bio i Bartolomio. Istom merom uzvratio je Doužer.

FOTO: M. Vukadinović

7' - Konačno se Partizan upisao na semaforu. Kaboklo je postigao trojku, a onda je Doužer iskoristio lošu odbranu rivala. Ipak, dosta problema domaćinu zadaje Sorkin koji je već na šest poena.

6' - Prvi promašaj gostiju. Braun nije bio precizan van linije 6,75. Sorkin je promašio, ali je uspeo da iz ofanzivnog skoka vrati loptu u koš. Partizan više od pet i po minuta nije postigao koš. Obradović je prinuđen da zatraži još jedan tajm-aut.

4' - Novi koš Brauna i "ponos Izraela" je utakmicu otvorio serijom 11:0. Makabi još uevek nema promašaj na ovoj utakmici. Nastavlja se loš period Partizana. Nibo je poentirao pod faulom, a potom realizovao i dodatni penal.

3' - Trifunović je promašio trojku, a za tim iz Tel Aviva je opet precizan bio Braun, bivši igrač Crvene zvezde. Goste sve pogađaju za sada. U strelce se upisao i Sorkin.

2' - Makabi je inicirao kontru koji je trojkom završio Braun. Već posle nepunih minut i po Željko Obradović troši prvi tajm-aut.

1' - Partizan prvi napad nije realizovao, pošto je isteklo 24 sekunde. Smit je pogodio daleku trojku, ali ona nije važila. Na drugoj strani Nibo je snažno zakucao posle dodavanja Boldvina.

Petorke su na terenu. Partizan kreće u sastavu: Džejlin Smit, Kevin Panter, Uroš Trifunović, Zek Ledej i Bruno Kaboklo. Oded Kataš je od starta na parket poslao Lorenca Brauna, Vejda Boldvina, Bonzija Kolsona, Romana Sorkina i Džoša Niba.

Uoči meča:

Crno-beli ne blistaju u poslednje vreme u elitnom takmičenju, ali duel sa "ponosom Izreala je idalna prilika da se upiše pobeda. Izabranici Željka Obradovića izgubili su četiri od poslednjih pet susreta. Trijumfovali su samo protiv Asvela (90:77).

Sa druge strane tim Odeda Kataša je slavio na tri od poslednje četiri utakmice. Jedini poraz pretrpeo je od Fenerbahčea (109:74).

Poznato je da Makabi mečeve kao domaćin igra u Beogradu, a zanimljivo je da jedini meč u Tel Avivu ove sezone odigrao u 1. kolu baš protiv Partizana. Tim iz Izraela je trijumfovao sa 96:81.

Crno-beli će ovaj meč igrati bez povređenog Alekse Avramovića, dok bi u tim trebalo da se vrati Alen Smailagić. Van ekipu su i Tristan Vukčević i Danilo Anđušić.

Makabi trenutno ima učinak 12-8, a Partizan 10-10.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)