NIKOLA TOPIĆ ODUŠEVIO "DELIJE" NA DEBIJU: Mlada Zvezdina zvezda povela crveno-bele u 2024. - trijumfalno! (VIDEO)

Filip Milošević

30. 12. 2023. u 21:44

Crvena zvezda je uz zapažen ovosezonski debi koji je imao Nikola Topić u njenom dresu nastavila seriju pobeda u ABA ligi: u 14. kolu je savladala Igokeu, a konačan rezultat 80:48 doneo je lideru regionalnog nadmetanja učinak 13-1, dok su gosti iz Laktaša sada na 9-5.

НИКОЛА ТОПИЋ ОДУШЕВИО ДЕЛИЈЕ НА ДЕБИЈУ: Млада Звездина звезда повела црвено-беле у 2024. - тријумфално! (ВИДЕО)

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Meč u hali "Aleksandar Nikolić" počeo je Topićevim poenima, a on je i izazvao najveću pažnju okupljenih, jer se usred sezone iz Mege vratio u matični klub, kako bi, iako mu je samo 18 godina, pomogao da se stabilizuje na evroligaškoj sceni.

I, mladi košarkaš nastavio je tamo gde je stao u prethodnoj ekipi, a baš onako kako je i igrao većim delom 2023. - a briljirao je i na juniorskim utakmicama Evrolige, i predvodio Srbiju do evropskog zlata u "U-18" konkurenciji, da bi i u Megi bio vođa.

Na parketu je najpre proveo najduže od startera, devet minuta u nizu, i za to vreme uz šest poena (šut za dva 2/3, za tri 0/1), ostvario i dva skoka, te po asistenciju i blokadu.

Zvezda je izgradila ogromnih 31:13 u uvodnoj deonici, a nakon serije gostiju od 0:7 na startu druge, Topić je zaigrao još tri minuta i poluvreme završio kao najefikasniji igrač domaćih - dogurao je do osam poena, a ostvario i dve nove asistencije. 

Davidovac sa sedam, te Jago, Nedović i Hanga sa po šest poena, "pratili" su novog plejmejkera crveno-belih u prilično sigurnoj igri pozamašnom vođstvu (47:29) na velikom predahu. Jedino je Karmajkl, sa 11 poena u uvodne dve deonice, donekle kvario defanzivne planove srpskog prvaka.

Drugo poluvreme  je počelo solidnim naletom gostiju, iskusni Dragan Miloavljević je na momente potezima podsećao zašto je bio ljubimac "grobara", ali je to em prekratko trajalo, em se Zvezda posle tajmauta koji je zatražio njen trener Janis Sferopulos kada je suparnik prišao na 12 poena zaostatka - trgla. I to prilično impresivno.

Za tili čas je domaćin otišao na 59:37, pa je već tada, tri minuta pred kraj trećeg segmenta meča, otklonjeno i ono malo dilema kome će pripasti oba boda sa ovog meča.

Istina, bilo je padova u Zvezdinoj igri, pa je tako serija Igokee od 7:0 naterala grčkog stratega da zatraži tajmaut tokom kog je prilično grmeo na Jaga Dos Santosa, stavljajući mu do oznanja da kao plejmejker ne radi ono što je od njega traženo da uradi. Teodosić je, međutim, bio taj koji je uzeo stvari u svoje ruke, trojkom presekao nalet suparnika, posle čega se gosti nisu više ozbiljnije približavali. Štaviše, Tobi na prvom mestu, pa za njim Davidovac i Gedraitis, odveli su Zvezdu na +30 početkom poslednje četvrtine, kada se posle duže pauze na parket vratio i Topić. On je meč završio uz priličan trud u odbrani, koji je neretko mamio i aplauze publike, a na kraju mu je ofanzivni učinak  bio osam poena, pet asistencija i dva skoka, uz svih pet promašena dalekometna šuta.

Posle utakmice u kojoj je primila, pomalo neverovatno, samo četiri poena u poslednjoj deonici, crveno-bele u sedmici koja sledi čekaju dva nastupa  u elitnom evropskom društvu. U utorak od 18.45 Sferopulosova ekipa gostuje Fenerbahčeu, a potom će Zvezda u četvrtak od 20 ugostiti Partizan u evroligaškom večitom derbiju.


ABA liga, 14. kolo - statistika

Crvena zvezda - Igokea 80:48 (31:13, 16:16, 17:15, 16:4)

Crvena zvezda: Teodosić 8, Hanga 6, Davidovac 10, Lazić, Simonović 2, Tobi 13p, 12sk, 4as, Ilić 5, Nedović 9, Giedraitis 6, Gilespi 4p, 5sk, Topić 8p, 5as, 4sk, Dos Santos 9p, 5as
Igokea: Kondić, Bošković 7, Atić 2, Delalić 5, Stanković, Jošilo 2, Nakić 12, Milosavljević 9, Karmajkl 11, Jeremić, Milovanović

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu